Καταψήφιση του ν/σ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ζητά ο Μητρόπουλος

Κάλεσμα προς όλους τους βουλευτές για καταψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, στο άρθρο 5 προωθείται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με «πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά νομοθετική πανουργία». Παράλληλα εξηγεί ότι στο άρθρο

5 του νομοσχεδίου προβλέπεται πως με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος «μπορεί να τροποποιείται το σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ ΑΕ που εγκρίθηκε με την υπ’αριθ. 15/24-7-2013 ΠΥΣ».

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, το άρθρο 5 έχει κριθεί από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής αντισυνταγματικό και αν ψηφιστεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα γίνει με απλή ΚΥΑ και με παράκαμψη του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρει ακόμη ότι στο ίδιο άρθρο προβλέπεται αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ πως «με ΚΥΑ μπορούν να καθορίζονται οι όροι και η εν γένει διαδικασία υλοποίησης οποιουδήποτε εκ των θεμάτων».

«Αυτό σημαίνει ότι καμία κατοχύρωση δεν υπάρχει για τα δικαιώματα του Δημοσίου (καταστατική μειοψηφία 34%) ούτε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ».

Καταλήγει λέγοντας: «Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο! Καλούμε τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αρνηθούν να παραδώσουν το κρίσιμο δημόσιο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας στους ιδιώτες», καταλήγει.

φωτογραφία: fosphotos/ Μενέλαος Μυρίλλας

The post Καταψήφιση του ν/σ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ζητά ο Μητρόπουλος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα