Καταγγελίες για κακοποίηση κρατουμένων

Βασανιστήρια και ηλεκτροσόκ σε κρατούμενους των φυλακών της χώρας κατήγγειλε η Ιωάννα Δρόσου, μέλος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, σε δηλώσεις της στον Αlpha 989 με αφορμή την κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης για πιθανή χρήση βίας στις φυλακές Γρεβενών.

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει μεταμεσονύχτιες έρευνες από τα ΕΚΑΜ και την εξωτερική φρουρά, σε τουλάχιστον δέκα φυλακές της χώρας και σύμφωνα με καταγγελίες, έλεγαν στους

κρατουμένους ότι υποβάλλονται σε εξευτελιστικές έρευνες με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης», υποστήριξε η κ. Δρόσου για να προσθέσει:

«Μας έχουν επιβεβαιώσει δεκάδες κρατούμενοι ότι μπήκαν στα κελιά τους ΕΚΑΜ, τους ξεγύμνωναν και τους χτυπούσαν, τους έκαναν ακόμα και ηλεκτροσοκ και τους έλεγαν πως αυτό είναι εντολή του κ.Ρουπακιώτη».

Σύμφωνα με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, στην τελευταία τους επιχείρηση στα Γρεβενά οι άνδρες των ΕΚΑΜ φορώντας κουκούλες, αφού έβγαλαν τους κρατούμενους από τα κελιά τους χτυπώντας τους με τα γκλοπ, αλλά και με όπλα τύπου tazer, εξαναγκάζοντάς τους να κινούνται στα τέσσερα, τους έδεσαν και τους μετέφεραν γυμνούς στο γυμναστήριο της φυλακής. Όση ώρα, γυμνοί και δεμένοι, οι κρατούμενοι βρίσκονταν στο γυμναστήριο, τα ΕΚΑΜ κατέστρεφαν τα κελιά τους με την πρόφαση του ελέγχου.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απάντησε πως οι καταγγελίες είναι παντελώς ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καθέσε σχετική ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα