Κάιλ Χάινς: «Είμαι αισιόδοξος και για το 2013»

Ο σέντερ του πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης, Ολυμπιακού, Κάιλ Χάινς μιλάει αποκλειστικά στο paraskhnio.gr και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η ομάδα του θα καταφέρει να φτάσει σε νέες επιτυχίες και στο έτος που πρόσφατα ξεκίνησε.

«Η χρονιά που έφυγε ήταν μια εξαιρετική χρονιά, τόσο για εμένα προσωπικά όσο και γ ια την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό.

Κατάφερα να ανταποκριθώ στη μεγάλη ευκαιρία που μου δόθηκε να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο και αυτό που πραγματικά με κάνει ευτυχισμένο είναι το γεγονός ότι η ομάδα μου επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στους τίτλους τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρωλίγκα» τονίζει ο 26χρονος σέντερ κάνοντας τον δικό του απολογισμό για το 2012.

Όσο για τη νέα χρονιά; Ο Χάινς δηλώνει στο Paraskhnio, αισιόδοξος: «Καταφέραμε πολλά την περασμένη σεζόν και αυτό έχει ανεβάσει τις προσδοκίες γύρω από την ομάδα ενώ έχει ανέβει και το επίπεδο του ανταγωνισμού αφού όλες οι ομάδες έχουν ένα έξτρα κίνητρο να κερδίσουν τον πρωταθλητή. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε σκληρά ώστε να είμαστε σίγουροι ως άτομα και ως ομάδα ότι κάναμε τα πάντα και από εκεί και πέρα, θα κάνουμε απολογισμό στο τέλος. Προσωπικά, πάντως, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να καταφέρουμε και φέτος να χαρίσουμε χαρά στους φίλους της ομάδας».

Ο απόφοιτος του North Carolina εξηγεί τους λόγους που τον κάνουν αισιόδοξο: «είναι σημαντικό ότι ο κορμός της ομάδας έμεινε ατόφιος και έγιναν ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ. Αυτό είναι μεγάλο όπλο για μια ομάδα, της δίνει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι άλλων κλαμπς που αναγκάστηκαν να κάνουν πολλές μεταγραφές το καλοκαίρι. Και γίνεται ακόμη πιο σημαντικό στην περίπτωση μας, γιατί είμαστε μια ομάδα με εξαιρετικό κλίμα και υψηλό επίπεδο συνεργασίας».

Παρά το ύψος του (1.98), ο Χάινς διαπρέπει ως σέντερ, με όπλο τη δύναμη, την αλτικότητα και βέβαια τη: «σκληρή δουλειά. Πάντα δούλευα πολύ στις προπονήσεις και τα γυμναστήρια και είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνω όσο επιθυμώ να είμαι ανταγωνιστικός στο υψηλό επίπεδο. Το ύψος μου δεν είναι κάτι που με απασχολεί, αυτό που εγώ πρέπει να κάνω είναι να προπονούμαι διαρκώς και να ακολουθώ τις συμβουλές των προπονητών μου».

Ο αγαπημένος Κάιλ των φίλων του Ολυμπιακού είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας, Αντρέα Τρινκιέρι (με τον οποίο έχει συνεργαστεί τη διετία 2008-2010 στην ιταλική Βερόλι): «Αυτός είναι ο άνθρωπος που με ανακάλυψε και με έφερε στην Ευρώπη σε νεαρή ηλικία. Με εμπιστεύθηκε και αυτό θα το θυμάμαι πάντα. Είναι εξαιρετικός προπονητής, ξέρει να παίρνει από τον κάθε παίκτη το απόλυτο των δυνατοτήτων του ενώ γνωρίζει καλά πώς να έχει το κατάλληλο κλίμα στα αποδυτήρια. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρει και στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας ενώ έχω ήδη πει τα καλύτερα λόγια για αυτόν στους Έλληνες συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό».

Για το τέλος, ο Χάινς στέλνει μέσω του paraskhnio τις δικές του ευχές στους Έλληνες: «η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα και χαίρομαι ειλικρινά την ευκαιρία που έχω να ζω και να αγωνίζομαι εδώ. Γνωρίζω καλά ότι οι Έλληνες περνάνε σοβαρά προβλήματα με την κρίση και εύχομαι από καρδιάς το νέο έτος να φέρει λύσεις στα προβλήματα αυτά. Εύχομαι σε όλους υγεία και χαρά».

Keywords
Τυχαία Θέματα