Μαχαίρι σε 50.000 συντάξεις

Μαχαίρι θα πέσει σε περισσότερες από 50.000 συντάξεις, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ύστερα από την ολοκλήρωση της απογραφής στα τρία μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν τα ταμεία, στο ΙΚΑ παρέλειψαν να εμφανιστούν 11.095 δικαιούχοι, στον ΟΓΑ 12.800 και στον ΟΑΕΕ 30.000. Ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η απογραφή

των συνταξιούχων των Ταμείων της ΔΕΗ, της Αγροτικής και της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίες με ρύθμιση έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ, με την προθεσμία να λήγει στις 31 Ιανουαρίου.

Ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός οφείλεται κυρίως σε αμέλεια ή έλλειμμα πληροφόρησης και μετά τη διακοπή της χορήγησης των συντάξεων θα μειωθεί κατά πολύ.

Παρόλα αυτά αναμένεται σημαντικός αριθμός παραβατών μετά την ολοκλήρωση της απογραφής όλων των συντάξεων, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην την επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως με την ενιαία αρχή πληρωμών αλλά και τη διασταύρωση των στοιχείων με το υπουργείο Οικονομικών η παραβατικότητα θα εξαλειφθεί οριστικά, ενώ συμβάλει σημαντικά και στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή που οφείλεται σε συντάξεις και επιδόματα που καταβάλλονται.

Σε όλες τις περιπτώσεις που, από τους ελέγχους, θα διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας θα αναζητήσουν τα παρανόμως καταβληθέντα ποσά από τους δικαιούχους ή τους συνδικαιούχους των λογαριασμών, καθώς και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Σχετικά άρθρα:

Από τις 31 Ιανουαρίου θα διεκπεραιώνεται η πληρωμή συνταξιούχωνΆφαντοι συνταξιούχοι και στον ΟΓΑ!
Keywords
Τυχαία Θέματα