ΙΣΑ: Να καταργηθεί άμεσα το νοσήλειο των 25 ευρώ

Να καταργηθεί άμεσα η διάταξη νόμου για το εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσηλεία στο ΕΣΥ ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωση του αναφορικά με το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από 1/1/2014.

Απαγορευτικά ακριβό το αγαθό της Υγείας, υποστηρίζει ο ΙΣΑ

Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι με το συγκεκριμένο μέτρο

«εξωθείται η πλειονότητα των ασθενών, οι οποίοι αδυνατούν να το πληρώσουν, σε «αναγκαστική» αποφυγή της νοσηλείας, αφού πλέον το αγαθό της Υγείας και η Δημόσια Νοσοκομειακή Περίθαλψη κοστίζει απαγορευτικά ακριβά».

Ως θετικό κρίνει ο ΙΣΑ το γεγονός ότι τουλάχιστον, ο υπουργός Υγείας υιοθέτησε τη δημόσια πρόταση του ΙΣΑ και σε εγκύκλιο συμπεριέλαβε τους χρονίως πάσχοντες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες στις εξαιρέσεις από την επιβάρυνση των 25 ευρώ.

Τέλος, ο ΙΣΑ στην ανακοίνωση επαναλαμβάνει την πρότασή του να κυμαίνεται η συμμετοχή του ασφαλισμένου από 0% έως 25% στην ιατρική συνταγή και στις εργαστηριακές εξετάσεις, βάσει εισοδήματος.

«Αυτό μπορεί να δομηθεί μέσα από μία κοινή πλατφόρμα διασταύρωσης των στοιχείων του Ασφαλισμένου στα συστήματα φορολογικής ενημερότητας του TAXIS και της ηλεκτρονικής διαχείρισης της ΗΔΙΚΑ» σημειώνεται.

«Ο ΙΣΑ πιστεύει στην ανάγκη εξορθολογισμού του Συστήματος Υγείας μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς και συστήματα εξυγίανσης δεν συναινεί όμως σε κανενός είδους «οριζοντίων» μέτρων σε βάρος του πολίτη» καταλήγει η ανακοίνωση.

The post ΙΣΑ: Να καταργηθεί άμεσα το νοσήλειο των 25 ευρώ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα