Ολοκληρωθηκε η επιχειρηση διασωσης των 52 στην ανταρκτικη...

16:23 2/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς των επιβαινόντων στο ρωσικό ερευνητικό πλοίο MV Akademik Chokalskii που έχει παγιδευθεί εδώ και μία εβδομάδα ...
στους πάγους της Ανταρκτικής, ανακοίνωσε στο Twitter ο αρχηγός της αποστολής.
«Το κινεζικό ελικόπτερο έχει φθάσει στο Chokalskii. Φεύγουμε. είναι σίγουρο 100%. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους», έγραψε ο Κρις Τέρνι στο μήνυμά του στο Twitter, το οποίο συνοδεύεται από βίντεο που δείχνει την προσγείωση ενός κόκκινου ελικοπτέρου
που προέρχεται από το κινεζικό παγοθραυστικό πλοίο Xue Long (Δράκος των Πάγων) στους πάγους κοντά στο ρωσικό πλοίο.
«Αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε φύγει σε περίπου μία ώρα», εξήγησε ο κ. Τέρνι.
Σε δεύτερο βίντεο φαίνονται οι πρώτοι επιβάτες του πλοίου να κατευθύνονται προς το ελικόπτερο και σε ένα τρίτο βίντεο η απογείωση του ελικοπτέρου.
Το ρωσικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο πραγματοποιούσε ιστορική αποστολή στα ίχνη του αυστραλού εξερευνητή Ντάγκλας Μόσον, έχει παγιδευτεί στους πάγους από την παραμονή των Χριστουγέννων.
Πολλά παγοθραυστικά πλοία αποπειράθηκαν έκτοτε να φθάσουν στο ρωσικό πλοίο για να προσφέρουν τη βοήθειά τους χωρίς αποτέλεσμα εξαιτίας του πάχους του πάγου.
Πριν παγιδευτεί στους πάγους το πλοίο βρισκόταν σε ύδατα όπου συνήθως η ναυσιπλοΐα πραγματοποιείται κανονικά αυτήν την εποχή του χρόνου, μέχρι την αιφνίδια μεταβολή των καιρικών συνθηκών που το ακινητοποίησε.
Οι επιβαίνοντες ήταν προετοιμασμένοι για μακρά παραμονή στο πλοίο, είχαν αρκετές προμήθειες και πέρασαν τις ημέρες τους παίζοντας επιτραπέζια παιγνίδια, κάνοντας βόλτες τους πάγους, παρακολουθώντας τους πιγκουίνους και κάνοντας μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών.
Συνέθεσαν μάλιστα και έναν αστείο ύμνο και βιντεοσκοπήθηκαν να τραγουδούν στη γέφυρα του πλοίου γιορτάζοντας την έλευση του νέου έτους. Η σκηνή προβλήθηκε στη μεγάλη οθόνη της Times Square στη Νέα Υόρκη.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα