Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης στην Ανταρκτική

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης επιβατών από το Ρωσικό ερευνητικό πλοίο που είχε ξεκινήσει νωρίτερα σήμερα από ένα κινέζικο ελικόπτερο.

Οι επιβάτες ήταν εγκλωβισμένοι από τις 24 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με αυστραλιανές αρχές θαλάσσιας διάσωσης (Amsa) «οι 52 επιβάτες του MV Akademik Chokalskii βρίσκονται τώρα» στο αυστραλιανό πλοίο Aurora Australis.

Το ελικόπτερο πραγματοποίησε πολλές 45λεπτες πτήσεις μεταξύ του ρωσικού και του αυστραλέζικου πλοίου για να μεταφέρει τους επιβαίνοντες σε ομάδες των δώδεκα. Αυτοί αποβιβάζονταν

σε ένα νησάκι από πάγο, κοντά στο αυστραλέζικο πλοίο.

Οι επιβάτες του ρωσικού πλοίου, τουρίστες και Αυστραλοί, Νεζοζηλανδοί και Βρετανοί επιστήμονες, βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε αυτό από τις 24 Δεκεμβρίου.

Στο MV Akademik Chokalskii επέβαιναν επίσης 22 μέλη πληρώματος, τα οποία παρέμειναν στο πλοίο.

Ο επικεφαλής της αποστολής Κρις Τέρνι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της επιχείρησης. Στο twitter έγραψε: «Καταφέραμε να φτάσουμε στο Aurora Australis σώοι και αβλαβείς. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Κινέζους και στην υπηρεσία της αυστραλιανής κυβέρνησης που είναι επιφορτισμένη για θέματα Ανταρκτικής για την σκληρή δουλειά τους».

Το σημείο όπου έχει αποκλειστεί το πλοίο βρίσκεται 1.500 ναυτικά μίλια νότια του Χόμπαρτ – πρωτεύουσας του αυστραλιανού κράτους της Τασμανίας.

Πριν παγιδευτεί στους πάγους το πλοίο βρισκόταν σε ύδατα όπου συνήθως η ναυσιπλοΐα πραγματοποιείται κανονικά αυτήν την εποχή του χρόνου, μέχρι την αιφνίδια μεταβολή των καιρικών συνθηκών που το ακινητοποίησε.

The post Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης στην Ανταρκτική appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα