ΗΠΑ: Δισεκατομμύρια δολάρια θα κοστίσουν στις ένοπλες δυνάμεις οι αποκαλύψεις Σνόουντεν

Δισεκατομμύρια δολάρια θα κοστίσουν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις οι αποκαλύψεις του πρώην συμβούλου της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν, σύμφωνα με εκτιμήσεις ενός κορυφαίου αξιωματικού των αμερικανικών δυνάμεων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, σε επιτροπή του Κογκρέσου «η μεγάλη πλειονότητα» των χιλιάδων ντοκουμέντων που πήρε ο Σνόουντεν δεν έχουν σχέση με την εσωτερική επιτήρηση,

αλλά αφορούν κυρίως στρατιωτικές επιχειρήσεις, δυνατότητες, τακτικές και διαδικασίες.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δηλώνει ο ίδιος, η ομάδα που εργάζεται ήδη, θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει πάρει ο Σνόουντεν, σε τι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να ελέγξουν τις επιπτώσεις που θα υποστούν.

«Αυτό είναι το μέγεθος αυτής της πρόκλησης. Και υποψιάζομαι ότι θα χρειαστούν δισεκατομμύρια δολάρια για να ξεπεράσουμε την απώλεια ασφάλειας που έχουμε υποστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντέμπσεϊ.

The post ΗΠΑ: Δισεκατομμύρια δολάρια θα κοστίσουν στις ένοπλες δυνάμεις οι αποκαλύψεις Σνόουντεν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα