Ταραμάς, μελιτζανοσαλάτα και χταποδάκι για τον Γκάουκ!

Με εκλεκτούς μεζέδες υποδέχτηκε τον Γερμανό πρόεδρο ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Όπως γράφει ο «Βηματοδότης», το τραπέζι στον Διόνυσο στήθηκε σαρακοστιανό λόγω ημερών: Το πρώτο πιάτο ήταν λευκή ταραμοσαλάτα και ενθουσίασε τον κ. Γκάουκ που ήθελε να μάθει περισσότερα για το πώς παρασκευάζεται

Το δεύτερο πιάτο ήταν μελιτζανοσαλάτα, για να ακολουθήσει ένα χταποδάκι, καλοψημένο στα κάρβουνα. Ως κύριο πιάτο σερβιρίστηκε λαβράκι ψητό συνοδευόμενο από χωριάτικη σαλάτα με μπόλικο κρεμμύδι και λευκό κρασί.

Σύμφωνα

με τον «Βηματοδότη», ο κ. Γκάουκ στο τραπέζι είπε στους συνδαιτυμόνες του: «Ξέρετε, λένε ότι η Ευρώπη χτίστηκε πάνω σε τρεις λόφους. Στον λόφο της Ακροπόλεως, στον λόφο της Ρώμης με το Καπιτώλιο και στον λόφο του Γολγοθά». Ο ίδιος έμεινε εκστασιασμένος από την επίσκεψή του στην Παρθενώνα: «Μείναμε εκεί για 45 λεπτά, ήθελα να έμενα εκεί επί δύο ώρες».

Ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της ελληνογερμανικής φιλίας κ. Χρ. Κέλλας που βρισκόταν στο τραπέζι τον προσκάλεσε να έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα για διακοπές: «Θα το ήθελα, αλλά να έρθω ως τουρίστας» απάντησε ο κ. Γκάουκ και ήταν τέτοια η οικειότητα που αναπτύχθηκε στο τραπέζι στον Διόνυσο που το πρωτόκολλο πήγε περίπατο: «Να μας έρθετε με το… σορτσάκι» του είπε ο κ. Κέλλας σε άψογα γερμανικά.

The post Ταραμάς, μελιτζανοσαλάτα και χταποδάκι για τον Γκάουκ! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα