Ίλιγγο προκαλεί ο «συμπαίκτης» του Γιαννακόπουλου στο «μπάσιμο» για την ΠΑΕ

Ίλιγγο προκαλούν τα νούμερα και οι πληροφορίες για την «Hutchinson Whampoa Limited» που όπως αποκάλυψε το «Goal» φέρεται να είναι ένας από τους συμπαίκτες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Με έδρα το Χονγκ Κονγκ είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες εισηγμένες στο χρηματιστήριο Το 2011 είχε τζίρο 37.1 δις

ευρώ και καθαρά έσοδα 5.34 δις ευρώ (!).

Ο οικονομικός κολοσσός έχει ευρύ φάσμα επενδύσεων που περιλαμβάνει το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ και συμμετοχή σε εταιρίες τηλεπικοινωνίας σε 14 χώρες στον κόσμο. Η δραστηριότητά του περιλαμβάνει ακόμη το λιανικό εμπόριο, την ανάπτυξη ακινήτων και υποδομών.

Μία από τις μικρότερες εταιρίες του ομίλου, η Chi Let φέρεται να έχει συνεργασία ήδη με την ΒΙΑΝΕΞ για την εξαγωγή φαρμάκων στην Κίνα.

Με έδρα το Χονγκ Κονγκ, οι επιχειρήσεις του Ομίλου Cheung Kong καλύπτουν ποικίλους τομείς, όπως η ανάπτυξη ακινήτων και τις επενδύσεις, μεσιτικό γραφείο διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, τις τηλεπικοινωνίες και το ηλεκτρονικό εμπόριο, τη χρηματοδότηση και τις επενδύσεις, το λιανικό εμπόριο, τα λιμάνια και συναφείς υπηρεσίες, την ενέργεια, έργα υποδομής, τα μέσα ενημέρωσης και τη βιοτεχνολογία.

Στην εταιρία ανήκουν από κτίρια γραφείων στο Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο, τη Σαγκάη, μέχρι πολυτελείς κατοικίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Hutchison Whampoa Properties Limited είναι ξεκάθαρο ότι αναπτύσσει και επενδύει στην ακίνητη περιουσία.

Είναι επίσης, ένας από τους κορυφαίους φορείς εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο και παγκόσμιος ηγέτης στις λιμενικές υπηρεσίες με 319 θέσεις ελλιμενισμού σε 26 χώρες.

Ο ζάμπλουτος πρόεδρος

Πρόεδρος του ομίλου στην οποία ανήκουν η Cheung Kong (Holdings) Limited και η Hutchison Whampoa Limited είναι ο Li Ka Shing από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ασία. Σύμφωνα με το «Forbes» η περιουσία του ανέρχεται στα 31 δις. δολλάρια και είναι 30ος στη λίστα για το 2013.

Γεννήθηκε το 1928 στο Chiu Chow, μια παράκτια πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της Κίνας. Στην ηλικία των 12 εγκατέλειψε το σχολείο και κατέφυγε στο Χονγκ Κονγκ με την οικογένειά του για να αποφύγει τους κινδύνους του πολέμου.

Το 1950 ξεκίνησε την δική του εταιρεία: τη Cheung Kong Industries που δραστηριοποιείτο στην κατασκευή πλαστικών. Το 1972 η εταιρία εισήχθη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η Cheung Kong συνέχισε να επεκτείνεται με την απόκτηση Hutchison Whampoa και Hongkong Electric Holdings Limited, το 1979 και το 1985 αντίστοιχα.
Ο κ. Li ίδρυσε επίσης το Πανεπιστήμιο Σάντου το 1981 το οποίο έχει εννέα κολέγια συμπεριλαμβανομένου ενός για ιατρική σχολή με πέντε συμβεβλημένα νοσοκομεία και εισακτέους από όλα τα μέρη της Κίνας. Το πανεπιστήμιο έχει 7.500 προπτυχιακούς και 1.500 μεταπτυχιακούς φοιτητές.

- Ο όμιλος ιδρύθηκε το 1863 από τον John Duflon Hutchison

- Αν και η Hutchison Whampoa είχε ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο πολύτιμων συμφερόντων ακινήτων σε αποβάθρες και επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, αντιμετώπισε προβλήματα στο παρελθόν. Διασώθηκε όμως από το Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη Banking Corporation, με την γνωστή ελβετική τράπεζα HSBC που έλαβε μερίδιο 22 % στην εταιρεία.

- Ο κ. Li ίδρυσε το Ίδρυμα Li Ka Shing (LKSF) το 1980 το οποίο έχει επενδύσει πάνω από 1.3 δις ευρώ. Σε αναγνώριση των φιλανθρωπικών προσπαθειών του και τις συνεισφορές του στην κοινωνία, ο κ. Li έχει γίνει επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι στον Καναδά, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, μεταξύ άλλων.

- Ο κ. Li έχει δύο γιους. Ο μεγαλύτερος, ο Victor, είναι διευθύνων Σύμβουλος και αναπληρωτής Πρόεδρος της Cheung Kong (Holdings) Limited, αναπληρωτής πρόεδρος της Hutchison Whampoa Limited και Πρόεδρος της Cheung Kong Holdings Limited. Ο νεότερος γιος του Ρίτσαρντ, είναι πρόεδρος της PCCW, ένας από τους κορυφαίους ομίλους της τεχνολογίας των πληροφοριών της Ασίας και εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Πηγή: sentragoal

The post Ίλιγγο προκαλεί ο «συμπαίκτης» του Γιαννακόπουλου στο «μπάσιμο» για την ΠΑΕ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα