Πως να παρετε κλειδαριθμο για το νεο ταxis

Δεκάδες email φτάνουν στους φορολογούμενους αυτές τις ημέρες, ώστε να προσέλθουν στις ΔΟΥ, στο τμήμα μητρώου, για να παραλάβουν τους κλειδάριθμους τους. Η παραλαβή είναι αναγκαία ώστε...
να μπορούν να εισέλθουν στο νέο taxis για να εκμεταλλευτούν τις υπηρεσίες του, σε ένα περιβάλλον μάλιστα που το υπουργείο οικονομικών προωθεί την
ηλεκτρονική επαφή και εξυπηρέτηση - ενημέρωση μέσα από το taxisnet.

Το κείμενο της επιστολής είναι τυποποιημένο και αναφέρει:
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Αποδέκτης: ............., Username:.............
Αγαπητέ/ή κύριε/α,
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ΑΥΟ-ΠΟΛ1204 / 29.08.2013 έχει παραταθεί
μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2013 η ισχύς των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των
ηλεκτρονικών υπηρεσιών που είναι φυσικά πρόσωπα και ήταν εγγεγραμμένοι πριν
την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, τον Δεκέμβριο του 2010.
Παρακαλούμε, όπως προσέλθετε εγκαίρως στο τμήμα μητρώου οποιασδήποτε Δ.Ο.Υ.
προκειμένου να παραλάβετε τον κλειδάριθμό σας. Στη συνέχεια μπορείτε να
ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας, σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες.
Σε περίπτωση που έχετε ήδη παραλάβει κλειδάριθμο από τη ΔΟΥ και έχετε
ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα
ειδοποίηση.
Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το συνθηματικό (password) του παραπάνω λογαριασμού. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, θα πρέπει να κάνετε αίτηση επανεγγραφής εδώ πριν επισκεφτείτε τη ΔΟΥ για να παραλάβετε τον κλειδάριθμο της νέας αίτησης.
Επίσης, για τη διευκόλυνσή σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό video εδώ.

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού

Ακολουθείστε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα ώστε να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας, έχοντας πρόχειρο τον Α.Φ.Μ. σας και τον κλειδάριθμο που έχετε λάβει από τη ΔΟΥ:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων http://link.minfin.gr/register
Επιλέξτε «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (3η στη σειρά υπηρεσία)
Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 1 από 2) συμπληρώστε τα στοιχεία που απαιτούνται (Username, Κωδικό, ΑΦΜ, Κλειδάριθμο με τις παύλες και τους χαρακτήρες της εικόνας) και πατήστε «Επόμενο».
Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 2 από 2) επιλέξτε και πληκτρολογήστε ένα νέο κωδικό , πληκτρολογήστε τον ξανά για επιβεβαίωση και πατήστε «Ενεργοποίηση». Από τη στιγμή αυτή ο παλιός κωδικός δεν ισχύει πλέον και έχει αντικατασταθεί από τον καινούργιο που επιλέξατε. Παρακαλούμε κρατήστε τον νέο κωδικό σε ασφαλές μέρος ώστε να μη τον ξεχάσετε.
Κρατήστε τον κλειδάριθμό σας σε ασφαλές μέρος γιατί θα σας χρειαστεί σε περίπτωση που ξεχάσετε το συνθηματικό (password) σας, για την έκδοση νέου.
O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση η Υπηρεσία μας το θεωρεί άκυρο και δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του και τις σύμφωνα με αυτό ενδεχόμενες ενέργειές σας.»

Ποιοι χρειάζεται να κάνουν αίτηση

Είναι σαφές ότι όσοι λάβουν το συγκεκριμένο email, δεν έχουν υποχρέωση να κάνουν αίτηση για την απόκτηση του κλειδάριθμου.
Έχουν ήδη Username και κωδικό, οπότε θα πρέπει να πάνε με την ταυτότητα τους στο μητρώο της Δ.Ο.Υ. και να ζητήσουν τον κλειδάριθμο τους.
Υποχρέωση να αρχίσουν την διαδικασία από την αρχή έχουν όσοι δεν έχουν ακόμη εμπλακεί με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του taxisnet (δηλαδή οι νέοι φορολογούμενοι) .

Αυτοπρόσωπη παρουσία στη Δ.Ο.Υ. για έγκριση της αίτησης και παραλαβή του κλειδάριθμου.
Μεταβαίνετε στο τμήμα Μητρώου οποιασδήποτε Δ.Ο.Υ. και ζητάτε να λάβετε τον κλειδάριθμο. Απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία σας στη Δ.Ο.Υ. Το μόνο στοιχείο που απαιτείται είναι το Α.Φ.Μ. και το έγγραφο ταυτοποίησης (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ταυτότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, κέντρο αλλοδαπών, ταυτότητα Ευρωπαϊκής Ένωσης, ταυτότητα Ομογενούς, Ειδικά Δελτία Πολιτικών Προσφύγων κ.λπ.) το οποίο πρέπει να είναι καταχωρημένο στο ΜΗΤΡΩΟ TAXIS. Αν τα προσωπικά σας στοιχεία έχουν μεταβληθεί, όπως για παράδειγμα η αστυνομική ταυτότητα, τότε θα πρέπει να μεταβείτε στην Δ.Ο.Υ. όπου ανήκετε και να κάνετε μεταβολή στο μητρώο δηλώνοντας τα νέα στοιχεία σας.
Για την περίπτωση που ένα Φυσικό Πρόσωπο αδυνατεί να προσέλθει στη Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον κλειδάριθμο και να ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης, θα προσκομίζεται Ειδικό Πληρεξούσιο για τη συγκεκριμένη διαδικασία πιστοποίησης χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών .
Ο υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. ανακτά από το σύστημα την αίτηση του φορολογούμενου ή τα στοιχεία που υπάρχουν καταχωρημένα στο ΜΗΤΡΩΟ TAXIS. Αν κάποιος έλεγχος αποτύχει, η αίτηση απορρίπτεται υποχρεωτικά.
Με την έγκριση της αίτησης εκτυπώνονται δύο βεβαιώσεις η μία για σας και η μία για το αρχείο της Δ.Ο.Υ.
Keywords
Τυχαία Θέματα