Η υποκρισία και το «όχι» στον μισθό και στο «σκ…» του βουλευτή

Του Γιάννη Ντάσκα

Και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς συντάσσεται με την πρόταση του καθηγητή Πανεπιστημίου και βουλευτή Γιάννη Πανούση να μην παίρνουν ιδιαίτερο μισθό και ιδιαίτερη σύνταξη οι βουλευτές, αλλά να αρκούνται στις αποδοχές που είχαν στη δουλειά τους.

Στο ερώτημα αν «είναι όλοι οι βουλευτές πλούσιοι και “αρπακτικά” η απάντηση είναι ξεκάθαρα “όχι”».

Υπάρχουν και υπήρξαν βουλευτές που μπήκαν στη Βουλή

και έφυγαν χωρίς να βάλουν στην τσέπη μαύρο χρήμα. Και η πρόταση των βουλευτών να αμείβονται απο την εργασία τους οι βουλευτές έχει μεγάλη πρακτική σημασία καθώς θα αναδείξει και τους βουλευτές που δεν εργάστηκαν ποτέ στη ζωή τους και άρα δεν θα έχουν καμία αμοιβή.

Και τότε κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Τότε θα αναδειχθεί ο πραγματικός λόγος για τον οποίο πολλοί πάνε στη Βουλή. Δηλαδή και ο μισθός αλλά και το μαύρο χρήμα ,το οποίο είναι χρήμα απο εταιρείες, απο ιδιώτες, απο κυκλώματα κλπ.

Στις εκλογές του 1993 ο αείμνηστος σήμερα Νίκος Αργυρόπουλος δεν κατέβηκε στις εκλογές παρ’ ότι στις αμέσως προηγούμενες είχε εκλεγεί πρώτος στο νομό Φθιώτιδας. Μας κάλεσε στο γραφείο και μας είπε:

«Για να γυρίζω σε όλα τα χωριά και να ενισχύω και μερικούς που έχουν ανάγκη για μικρή βοήθεια δεν μου φτάνουν τα χρήματα. Και με κάλεσαν κάποιοι φίλοι και μου είπαν να μπω σε μια παρέα και να έχω εξτρά αμοιβές για να τα βγάλω πέρα. Αρκετοί ήταν ήδη και μου τους είπαν και τους ξέρω. Δεν κάνω τέτοιες ατιμίες και φεύγω απο την πολιτική».

Και έφυγε παρότι η εκλογή του θα ήταν περίπατος.

Η συζήτηση γίνεται τώρα με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή Ιορδάνη Τζαμτζή ότι «κάποιοι βουλευτές κάνουν το σκ… παξιμάδι».

Υποκριτικά όλοι έπεσαν πάνω του και κανείς δεν λέει με ονόματα ότι πράγματι υπάρχουν βουλευτές που δεν τα βγάζουν πέρα ούτε με τον μισθό αυτό των 5.500 το μήνα συν τα εξτρά. Γιατί έχουν έξοδα, γραφεία κλπ.

«Μα, θα πει κάποιος ,αυτός είναι λόγος για να εξακολουθούν τέτοιοι μισθοί σε μια εποχή που η σύνταξη πάει στα 400 ευρώ»; ΟΧΙ είναι η απάντηση.

Γι’ αυτό και επειδή είναι έκτακτες συνθήκες να κληθούν πλούσιοι του τόπου να καταβάλλουν έξοδα αλλιώς να έχουν συνέπειες, όπως στην αρχαία Αθήνα και επίσης βουλευτές να γίνονται σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες μόνο όσοι μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Αλλιώς ο επόμενος, ο επόμενος κλπ.

Το πρόβλημα δεν είναι ο σημερινός μισθός του βουλευτή αλλά οι κακές υπηρεσίες που προσφέρουν στη διαφθορά της χώρας ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ βουλευτές απο ΠΟΛΛΑ κόμματα… Και η υποκρισία είναι ότι γι’ αυτή τη συνεισφορά στη διαφθορά δεν μιλάνε. Όπως δεν μιλάνε και για τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ της λίστας Λαγκάρντ, της λίστας του Λιχτενστάϊν, της λίστας της Siemens και άλλων λιστών…

The post Η υποκρισία και το «όχι» στον μισθό και στο «σκ…» του βουλευτή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα