Η βροχή των Διδυμίδων απόψε στον αττικό ουρανό

Σήμερα αργά το βράδυ προς το ξημέρωμα του Σαββάτου θα είναι ορατή η βροχή των αστεριών των Διδυμίδων από τις περισσότερες περιοχές του κόσμου,μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.Οι Διδυμίδες εμφανίστηκαν στις 7 Δεκεμβρίου και θα είναι ορατές μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου δημιουργώντας ένα πραγματικό υπερθέαμα.

Έχουν πάρει το όνομά τους από τον αστερισμό των Διδύμων από όπου και προέρχονται και έκαναν την εμφάνισή τους το 1880.Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν από τις άλλες βροχές διαττόντων,

είναι το γεγονός ότι δεν προέρχονται από θραύσματα κάποιου κομήτη, αλλά μάλλον από ένα μυστηριώδες ουράνιο σώμα, τον αστεροειδή «3200 Φαέθωνα» που είχε ανακαλυφθεί το 1983 από το δορυφόρο IRAS της NASA.

Οι επιστήμονες που έχουν μελετήσει τις τροχιές των μετεωριτών των Διδυμίδων,αναφέρουν ότι μάλλον προέρχονται από μεγάλες ποσότητες υλικών που εκτινάχθηκαν από τον «3200 Φαέθωνα» όταν αυτός πλησίασε τον ήλιο.

Η εκκεντρική ελλειπτική τροχιά του «Φαέθων» κάθε 1,4 χρόνια τον φέρνει ανάμεσα στον Ερμή και τον Ήλιο, με αποτέλεσμα να «ψήνεται» από την ηλιακή ακτινοβολία και να δημιουργεί σκόνη στο ρεύμα που προκαλεί τις Διδυμίδες.

Στον αντίλογο άλλοι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι η παραπάνω διαδικασία δεν μπορεί να εξηγήσει τον μεγάλο αριθμό σωματιδίων σκόνης που πέφτουν στη Γη σε μορφή μετεωριτών.

Το μυστήριο προέλευσης και δημιουργίας των Διδυμίδων παραμένει άλυτο.

The post Η βροχή των Διδυμίδων απόψε στον αττικό ουρανό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα