Η τρόικα δίνει διορία 3 ημερών στην Ελλάδα-Τι δηλώνει ευρωπαίος αξιωματούχος

Δυσαρεστημένη με την πρόοδο της Ελλάδας είναι η τρόικα, σύμφωνα με τέσσερις αξιωματούχους της ευρωζώνης. Η τρόικα δίνει διορία 3 ημερών στην Ελλάδα για να υλοποιήσει τους απαιτούμενους όρους ώστε να μας δώσει την επόμενη δόση.

«Υπάρχει μια γενική δυσαρέσκεια για την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα

σε θέματα που αφορούν την μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, όπως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες υγείας» δηλώνει ανώνυμα στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος που φέρεται να εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα μάλιστα με μία δεύτερη διαρροή «όλοι συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα πριν το Eurogroup της Δευτέρας. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει πρόοδος μέχρι την Παρασκευή».

Τι σημαίνουν αυτές οι διαρροές και οι προθεσμίες;
Ότι πολύ απλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει μέσα σε 72 ώρες να ξαναπείσει τη τρόικα πως θα κυνηγήσει και θα πραγματοποιήσει όλους τους απαιτούμενους όρους του Μνημονίου.
Αν δεν πειστούν μας απειλούν με το γνωστό και επαναλαμβανόμενο εκβιασμό, που δεν είναι άλλος από την επόμενη δόση, και τα σενάρια να την «σπάσουν» σε 3 μηνιαίες δόσεις, που θα επαναφέρουν τη χώρα σε συνθήκες ασφυξίας.

Έλληνας αξιωματούχος, που φέρεται να εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις δήλωσε, και αυτός ανώνυμα, στο Reuters πως «είναι μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση.Κινούμαστε γρήγορα για να κλείσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερα θέματα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα’».

Keywords
Τυχαία Θέματα