Πιο κερδοφόρες οι επιχειρήσεις που διοικούνται από γυναίκες, σύμφωνα με την ICAP

Τις γυναίκες που διοικούν επιχειρήσεις έρχεται να δικαιώσει η έρευνα που διεξήγαγε ο όμιλος ICAP, καθώς αναφέρει πως οι επιχειρήσεις με γυναίκα επικεφαλής φαίνεται να έχουν καλύτερα αποτελέσματα κερδοφορίας, ενώ το 69% των γυναικών που διοικούν εταιρείες έχουν κάποια μετοχική σχέση με την επιχείρηση.

Τα στοιχεία παρουσίασε ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σε εσπερίδα της εταιρείας, με θέμα «High Heels on High Hills – Γυναίκες στην κορυφή

των επιχειρήσεων: ένας δρόμος γεμάτος προκλήσεις».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα:

«οι γυναίκες άνεργες υπερδιπλασιάστηκαν την τελευταία τριετία και ανήλθαν σε 654 χιλ. το α΄ τρίμηνο του 2013 από 322 χιλ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, ενώ το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (31%) είναι σημαντικά υψηλότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο των ανδρών (24,7%), σύμφωνα με τον κ. Ν. Κωνσταντέλλο. Επιπλέον, οι εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες είναι κατά κύριο λόγο μικρομεσαίες.

Αναφέρεται ότι η εκδήλωση αυτή, συμπληρώνει την πρωτοβουλία του ομίλου, έκδοσης του «Leading Women in Business – Οι γυναίκες ηγέτες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα» και στοχεύει στην ανάδειξη των προβληματισμών αλλά και των πρακτικών που θα βοηθήσουν στην καταξίωση και ανέλιξη των γυναικών στις επιχειρήσεις.

H εκδήλωση πλαισιώθηκε από 3 συζητήσεις. Tο πρώτο panel επικεντρώθηκε σε καλές πρακτικές γυναικών που βρίσκονται στο τιμόνι επιχειρήσεων μέσα από την έκθεση απόψεων των κ.κ. Πέγκυ Αντωνάκου – CEO της MICROSOFT Hellas, Νέλλυ Κάτσου – CEO & αντιπροέδρου της PHARMATHEN, Μαρίκα Λάμπρου – CEO της Singular Logic, Αναστασία Μάνου- CEO της White Fox.

Tο δεύτερο panel επικεντρώθηκε στις δυσκολίες- ιδιαιτερότητες, τις τάσεις και τις προοπτικές της αγοράς εργασίας για τις γυναίκες ανώτατα στελέχη με τη συμμετοχή των κ.κ. Χρήστου Αθανασά, managing partner της Amprop, Πέγκυ Βελλιώτου – γενικής διευθύντριας της KPMG, Μαίρη Κρέιμερ – Regional Managing Director SE Europe της Spengler Fox, Γιώργος Χάρος – εκτελεστικού διευθυντή της ICAP People Solutions. Το τρίτο panel ασχολήθηκε με τη σημασία της δικτύωσης για τις γυναίκες επαγγελματίες και τον συνεργατικό ρόλο των φορέων»

Keywords
Τυχαία Θέματα