Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα για τον Ολυμπιακό! Κόντρα στην Άντερλεχτ για την πρόκριση (Τρίτη 10/12, 21.45)

Την πρόκρισή του από την φάση των ομίλων διεκδικεί για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός στο Champions LeagueΑυτή η νύχτα μένει…

Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα για τους «ερυθρολεύκους»! Ο Ολυμπιακός, καλείται να επιβεβαιώσει την εξαιρετική του κατάσταση και να δικαιώσει όσους υποστηρίζουν πως φέτος, αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης! Η θετική μέχρι τώρα παρουσία του Ολυμπιακού

(2 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες) σε έναν όμιλο «φωτιά» με ομάδες που και οι τρεις βρίσκονται στην τριάδα των εθνικών τους πρωταθλημάτων (γαλλικό, πορτογαλικό, βελγικό), του έχει δώσει ένα προνόμιο· όλα εξαρτώνται από αυτόν και τα πόδια των ποδοσφαιριστών του! Αν ο Ολυμπιακός νικήσει σήμερα την αδιάφορη βαθμολογικά, αλλά όχι αγωνιστικά, Άντερλεχτ, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν! Οι Πειραιώτες, ισοβαθμούν αλλά υπερτερούν χάρη στη νίκη τους στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (1-0) με την Μπενφίκα, έχοντας αμφότεροι 7 βαθμούς! Σε περίπτωση που πάρουν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα με τους Πορτογάλους (αγωνίζονται την ίδια ώρα εντός έδρας με την αδιάφορη – βαθμολογικά και αγωνιστικά – ΠΣΖ), θα προκριθούν από τους ομίλους για τέταρτη φορά στην ιστορία τους, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ καμία ελληνική ομάδα!

Μόνο αδιάφοροι δεν έρχονται οι Βέλγοι

Από την άλλη μεριά, αν και η τύχη της γύρισε σε αρκετές περιπτώσεις την πλάτη, η Άντερλεχτ έχει βρεθεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας συγκεντρώνοντας μόλις έναν βαθμό και έχει έντονη την αίσθηση της παταγώδους αποτυχίας αλλά και το παράπονο του ότι δεν της άξιζε αυτή η συγκομιδή. Οι Βέλγοι, βλέπουν το σημερινό ματς κάθε άλλο παρά ως «αγγαρεία» (αντίθετα με τους Γάλλους που δεν θα πάρουν μαζί πολλά βασικά στελέχη της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου και του Ιμπραΐμοβιτς) και σίγουρα θα θέλουν να αποχαιρετίσουν τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, επιβεβαιώνοντας τα όσα υποστηρίζουν. Δεν έχουν τίποτα απολύτως να χάσουν και θα έρθουν στο Φάληρο για να αποδώσουν ελεύθερο ποδόσφαιρο και να εκδικηθούν την ομάδα του Μίτσελ για την άδικη, όπως τη χαρακτήρισαν, «τριάρα» στις Βρυξέλλες!

Ο Ολυμπιακός, η Άντερλεχτ και η… Μπενφίκα

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος καλείται να ανταποκριθεί χωρίς δύο πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές – τον Κώστα Μήτρογλου και τον Γιάννη Μανιάτη - είναι να μην αγχωθεί και να μην αρχίσει να ψάχνει το γκολ παίζοντας φουλ επίθεση. Οι Βέλγοι έχουν γρήγορους και ικανούς ποδοσφαιριστές και μπορούν εύκολα να πληγώσουν τους Πρωταθλητές αν βρουν τον χώρο. Ένα γρήγορο γκολ θα ήταν το ιδανικότερο σενάριο, αλλά αν αυτό δεν έρχεται οι Πειραιώτες δεν πρέπει να το κυνηγήσουν παραμελώντας τα ανασταλτικά τους καθήκοντα! Ειδικά όσο το σκορ στη Λισαβόνα δεν φέρνει την Μπενφίκα σε πλεονεκτική θέση… Το παράλληλο ματς βέβαια, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι στο μυαλό του Ολυμπιακού, ο οποίος οφείλει και πρέπει να κερδίσει το ματς και να βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στον δικό του αγώνα! Δεν βρέθηκε να κρατά την τύχη στα χέρια του για να περιμένει «δώρα», αφήστε που όποτε τα περίμενε, δεν ήρθαν σχεδόν ποτέ! Ωστόσο, στο απευκταίο σενάριο που το ματς του Ολυμπιακού δεν πηγαίνει όπως το σχεδιάζει και η Παρί παρουσιαστεί κατώτερη των περιστάσεων, ο Μίτσελ Γκονζάλεζ θα πρέπει να το γνωρίζει.

Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία – Όρκος νίκης από τους παίκτες!

Πέραν των δύο «πονοκεφάλων» που προαναφέραμε, ο Ισπανός τεχνικός είδε την ομάδα να ολοκληρώνει την προετοιμασία της Δευτέρας χωρίς να προκύπτουν άλλα προβλήματα, ενώ οι παίκτες της ομάδας είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και να μην περιμένουν από την ΠΣΖ να κάνει τη δουλειά! Πληροφορίες από του Ρέντη μάλιστα, αναφέρουν πως ο Γιάννης Μανιάτης, μολονότι δεν θα αγωνιστεί στην αποψινή αναμέτρηση (ποινή λόγω καρτών), με τη λήξη της προπόνησης, έβαλε τους παίκτες να υποσχεθούν πως θα παίξουν και για εκείνον και να δώσουν μάλιστα και όρκο νίκης! Όσον αφορά το πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης πριν από το μεγάλο παιχνίδι είχε ιδιαίτερη ένταση, με τους ποδοσφαιριστές να κάνουν αρχικά ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ στη συνέχεια δούλεψαν στην κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πίεση στον αντίπαλο και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές έκαναν τακτική, παίζοντας και διπλό σε χώρο μεγαλύτερο του μισού γηπέδου.

Η πιθανή ενδεκάδα και η αποστολή

Για το βασικό σχήμα, έξι παίκτες (Σαβιόλα, Κάμπελ, Βάις, Φουστέρ, Ντομίνγκες, Ολαϊτάν) διεκδικούν τέσσερις θέσεις από τη μέση και μπροστά. Οι σίγουροι, θεωρητικά, είναι ο Ρομπέρτο στο τέρμα και οι Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, με τον Σάμαρη στη μεσαία γραμμή. Ο Εντινγκά έχει το προβάδισμα από τον Μασάντο. Από εκεί και πέρα, Κάμπελ και Φουστέρ στα πλάγια, και Σαβιόλα πίσω από τον Ολαϊτάν στη διάταξη 4-4-1-1 του Ολυμπιακού, είναι το πιθανότερο σχήμα. Τις δικές τους πιθανότητες, όμως, έχουν και οι Ντομίνγκες-Βάις. Ο Αργεντινός για τη θέση πίσω από τον επιθετικό και ο Σλοβάκος για να καλύψει το αριστερό «φτερό» της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού, η οποία απαρτίζεται από τους εξής 20 ποδοσφαιριστές: Μέγκιερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Χολέμπας, Μασάντο, Μανωλάς, Μετζανί, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σιόβας, Βάις, Γιαταμπαρέ.

Κάν’ το όπως ο ΑΠΟΕΛ!

Ο Ολυμπιακός, θα έχει για μια ακόμα φορά την αμέριστη συμπαράσταση 33.000 και πλέον οπαδών του (η Άντερλεχτ επέστρεψε 640 εισιτήρια), οι οποίοι θα συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο στον αγώνα, δίνοντας «φτερά» στα πόδια των ποδοσφαιριστών του και δυσχεραίνοντας το έργο των Βέλγων. Αυτοί και μόνο, θα ήταν αρκετοί για να είναι υποχρεωμένος ο Ολυμπιακός να ολοκληρώσει το έργο του και να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης! Αλλά τα οφέλη θα είναι τεράστια και όχι μόνο οικονομικά! Αυτά τα «στο Europa League μπορεί να “προχωρήσει” πιο εύκολα» και τα «Θα κληρωθεί με την “Μπάρτσα” και that’s all» πρέπει να σταματήσουν! Καλώς ή κακώς, το Champions League έχει άλλη αίγλη, χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τον δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό θεσμό, λες και είναι… «του χεριού μας»! Ο Ολυμπιακός ίσως και να έχει σαφώς λιγότερες πιθανότητες για να φτάσει στους «8» του Champions League απ’ όσο στους αντίστοιχους «8» ή και τους «4» του Europa League και ακόμα κι αν το κατορθώσει θα είναι το «ταβάνι» της ομάδας, αλλά αν και εφόσον θέλει να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους πρέπει να το προσπαθεί κάθε χρονιά! Είναι μεγάλη τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει εκπρόσωπο στα νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ακόμα κι αν αυτός θεωρείται underdog και «τελειωμένος» πριν καν αρχίσουν τα ματς! Στην τελική μάλιστα, δύο ματς είναι και όλα μπορούν να συμβούν και κανείς δεν πρέπει να θεωρείται καταδικασμένος πριν τη λήξη ενός ματς! Δεν πιστεύουμε να θεωρεί κανείς πως ο ΑΠΟΕΛ που το 2012 έκανε την Ευρώπη να… παραμιλάει, είναι ανώτερος σύλλογος από τον ΟΣΦΠ!

Η τελευταία πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, ήταν τη σεζόν 2009-10 όταν οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν την 6η αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Άρσεναλ, η οποία είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου. Το γκολ του Λεονάρντο αποδείχθηκε καθοριστικό για τους «ερυθρόλευκους» καθώς τους έδωσε τη δεύτερη θέση του ομίλου και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, όπου τους «σταμάτησε» η Μπορντό.

Θυμηθείτε το γκολ της πρόκρισης:

Σήμερα, ένας άλλος και εντελώς διαφορετικός Ολυμπιακός, διεκδικεί την πρόκριση – μια πρόκριση που έχει δείξει πως του αξίζει και θα είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Μένει βέβαια αυτό να αποδειχθεί και στο χορτάρι, ούτως ώστε ο Ολυμπιακός να θερίσει ό,τι έσπειρε και να βρεθεί για τέταρτη φορά απέναντι στην πιθανότητα να γράψει ιστορία και να φτάσει μακριά στη διοργάνωση. Έτσι θα γυρίσει σελίδα ως σύλλογος και όχι με τη λογική του «καλύτερα στο Europa»… Και αυτό το χρωστάει στον εαυτό του, το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ιστορία του και τους οπαδούς του, οι οποίοι αδημονούν το… «βραδάκι όταν θα έχουνε πια προκριθεί, να κάψουν τον Περαία γιατί είναι όλοι τρελοί»!

Επιμέλεια: Χάρης Αποστολόπουλος

The post Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα για τον Ολυμπιακό! Κόντρα στην Άντερλεχτ για την πρόκριση (Τρίτη 10/12, 21.45) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα