Η παραμυθένια ιστορία του Αγκουέρο

Τώρα ζει πλουσιοπάροχα, θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου και έχει κάθε λόγο να βρίσκεται στις καρδιές των φίλων της Μάντσεστερ Σίτι μετά το γκολ του επί της ΚΠΡ, το οποίο χάρισε το πρωτάθλημα στους «πολίτες» ύστερα από 44 χρόνια.

Ωστόσο, η ζωή δεν ήταν από την αρχή τόσο καλή με τον Σέρχιο Αγκουέρο, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της “Sun” .

Ο νεαρός προέρχεται από μία πολύ φτωχή οικογένεια και μικρός έμενε σε μία

αρκετά υποβαθμισμένη περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι πως η καλύβα στην οποία ζούσε αρχικά ο Αγκουέρο δεν είχε ούτε τουαλέτα.

Ο πατέρας του έπαιζε σε τοπικές ομάδες και πληρωνόταν 30 λίρες ανά παιχνίδι. Ταυτόχρονα είχε μπλεξίματα με διάφορους ναρκομανείς και απατεώνες, από τους οποίους στην ουσία τον έσωσε το ταλέντο του γιού του.

Όπως αποκάλυψε ο Εντουρντο Γκονζάλες, ο προπονητής του Λιονέλ ντελ Καστίγιο, πατέρα του Αγκουέρο, στη “Sun”: “Ο Λιονέλ μου έλεγε συνεχώς για τον γιο του. Όταν έγινε οκτώ πήγα και τον είδα να παίζει. Ήταν φοβερός. Περνούσε τους μεγαλύτερους χορεύοντας “.

Έτσι ο Γκονζάλες, ο οποίος ήταν πρώην παίκτης της Ιντεπεντιέντε, πήγε τον Αγκουέρο στον φίλο του Νέστορ Ράμπερτ, ο οποίος ήταν προπονητής της ομάδας Κ13. “Οι γονείς των άλλων παιδιών ήταν έξαλλοι επειδή ερχόταν μόνο μία φορά την εβδομάδα στις προπονήσεις. Ωστόσο, γνώριζα πως έπαιζε στις φτωχογειτονιές, κερδίζοντας χρήματα για την οικογένειά του”, αποκαλύπτει ο Ράμπερτ.

Ο Γκονζάλες μαζί με τον Ράμπερτ πήραν τα δικαιώματα του Αγκουέρο και στήριζαν τόσο αυτόν όσο και την οικογένειά του οικονομικά, δίνοντάς τους χρήματα για τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, σχολικά ήδη και εισιτήρια λεωφορείου. Ο Ραμπερτ, μάλιστα, είναι ο άνθρωπος που έδωσε στον φορ της Σίτι το προσωνύμιο Κουν, από ένα γιαπωνέζικο καρτούν.

Με τον καιρό άρχισαν να έρχονται οι προτάσεις σύμφωνα με τον Ράμπερτ: “Όλοι προσπάθησαν να μας κλέψουν τον Σέρχιο. Παρακαλούσα τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ιντεπεντιέντε να δώσει μία δουλειά στον μπαμπά του, για να μην πάει αλλού”.

Τελικά ο πατέρας του Σέρχιο έγινε βοηθός του υπεύθυνου για τις φανέλες. Στη συνέχεια ο Γκονζάλες του αγόρασε ένα αυτοκίνητο για να μπορεί να κάνει τον ταξιτζή, δίνοντάς του στην ουσία μία νέα ζωή.

Λίγα χρόνια μετά, ούτως ή άλλως όλα θα άλλαζαν άρδην. Η Ιντεπεντιέντε απέρριπτε τη μία πρόταση μετά την άλλη, αλλά όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης προσέφερε 23 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει τον 17χρονο τότε Αγκουέρο, η Ιντεπεντιέντε τον παραχώρησε, και με αυτά τα χρήματα έχτισε νέο γήπεδο.

Ταυτόχρονα έτσι άρχισε η ζωή του Αγκουέρο να παίρνει νέα τροπή, με την καριέρα του να εκτινάσσεται χάρη στους δύο φύλακες αγγέλους που είχε και στο αστείρευτο ταλέντο του.

Πηγή: sport24

Keywords
Τυχαία Θέματα