Η Ελλάδα αλληλέγγυα των αντικαθεστωτικών της Συρίας!

Επιμέλεια: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ

Ευθυγραμμίζεται πλήρως η ελληνική διπλωματία με την ΕΕ στο θέμα της εμφύλιας σύγκρουσης της Συρίας, παρέχοντας υποστήριξη στους αντικαθεστωτικούς.
«Η οικειοθελής αποχώρηση του Άσαντ είναι απαραίτητη για την έναρξη πολιτικής διαδικασίας. Πρέπει να υποστηριχθούν επίσης οι γειτονικές χώρες της Συρίας, στις οποίες έχουν καταφύγει μέχρι στιγμής δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Στο επίκεντρο των προσπαθειών για ειρήνευση στη Συρία πρέπει να τεθεί η προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων και, συγκεκριμένα, του χριστιανικού πληθυσμού

της Συρίας» δήλωσε ο ΥΠΕΞ, Δ. Αβραμόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα στη Συρία, μετά τη συνάντησή του στο γραφείο του με την ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ερατώ Μαρκουλή.
Επίσης, η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Κάθριν Άστον, από την Πάφο, όπου έγινε η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, δήλωσε ότι «θέση της ΕΕ είναι ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο Άσαντ, να υποστηριχθεί η αντιπολίτευση στη Συρία, ώστε να υπάρξει μια πολιτική λύση, που θα εκφράζει τον λαό της Συρίας».
Μέχρι σήμερα η ΕΕ, ως πολιτική οντότητα, δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην κρίση στη Συρία, όχι μόνο στον διπλωματικό τομέα, αλλά ακόμη και στον ανθρωπιστικό. Η κρίση στη Συρία βαθαίνει, γίνεται πιο αιματηρή, πιο ανθρωποβόρα και αναδεικνύονται παράμετροι που προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Σημαντική αρωγή
Μια σειρά από αποκαλυπτικά ρεπορτάζ στα διεθνή ΜΜΕ μάς ενημερώνουν ότι η αρωγή των ΗΠΑ απέναντι στον ελεύθερο συριακό στρατό και τη συριακή αντιπολίτευση σε οικονομικό, οργανωτικό και τεχνολογικό επίπεδο είναι πολύ σημαντική, ενώ οι υπόλοιπες χώρες του Κόλπου (Σαουδική Αραβία και Κατάρ) στηρίζουν τη συριακή αντιπολίτευση σε οικονομικό επίπεδο και με την αποστολή οπλισμού και άλλων στρατιωτικών μέσων στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.
Οι Αμερικανοί προωθούν γεωοικονομικά στρατηγικά συμφέροντα (ανόρυξη, εκμετάλλευση και μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου), ενώ τα αραβικά κράτη του Κόλπου πολιτικό-θρησκευτικά, που είναι ο αγώνας για την ηγεμονία του αραβο-μουσουλμανικού κόσμου και την επικράτηση των Σουνιτών έναντι των Σιιτών ισλαμιστών. Στην ένοπλη συριακή αντιπολίτευση μετέχουν και ακραία ισλαμικά στοιχεία σουνιτικής σέχτας, αλλά και στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα.
Ωστόσο, το γεγονός της διείσδυσης ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού μαχητών της διαβόητης τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα και άλλων σκληροπυρηνικών ισλαμιστικών ακραίων στοιχείων της σουνιτικής σέχτας στη συριακή αντιπολίτευση φαίνεται να λειτουργεί ανασταλτικά σε μια περαιτέρω εμπλοκή των ΗΠΑ, όπως υποστηρίζει και η έγκυρη τουρκική εφημερίδα «Todaysaman».
Όμως, σε δημοσίευμα του ιστότοπου Infowars.com γίνεται λόγος για συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της αμερικανικής CIA και της βρετανικής MI6 με την Αλ Κάιντα, για την ανατροπή του Σύριου ηγέτη Μπασάρ Αλ Άσαντ! Εντυπωσιακή θα είναι η εξέλιξη, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορ

Keywords
Τυχαία Θέματα