Η ΔΕΠΑ στους Ρώσους-Αζέρικο «παρών» στα ενεργειακά μας μέσω ΤAP

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πεδίο της αποκρατικοποίησης των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Σημαντικό για αυτήν δε ήταν το ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τόσο στο Πεκίνο όσο και το Μπακού. Η αναβολή της μετάβασης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αλλά και τα όσα διέρρευσαν από την σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν, οδηγούν -σύμφωνα με πληροφορίες- τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι

το ενδιαφέρον της Gasprom για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα τελεσφορήσει την ίδια ώρα που μάλλον κλειδώνει η κατασκευή του TAP , του αγωγού δηλαδή φυσικού αερίου που θα έχει πηγή το Αζερμπαϊτζάν και θα περνάει το αζέρικο αέριο από Ελλάδα και Αλβανία.

Αυτό θα κριθεί στις 30 Ιουνίου αλλά κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνουν αισιόδοξοι ότι τόσο το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Μπακού όσο και η εν γένει γεωπολιτική κινητικότητα δείχνουν ότι είμαστε κοντά στο να οριστικοποιηθεί η κατασκευή του TAP σε αντίστιξη με τον αγωγό Ναμπούκο.

Με αυτόν τον τρόπο λένε κάποιοι καλά γνωρίζοντες στο «Π» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάφερε, όπως δείχνουν τα πράγματα, να μοιράσει παιχνίδι σε όλους τους ενδιαφερόμενους παίκτες της περιοχής.

Γιάννης Βασιλακόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα