Η απάντηση Αρβανιτόπουλου στα καμώματα του Πελεγρίνη…

Εδώ ο κόσμος καίγεται με το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της παιδείας, αλλά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, προτίμησε να κάνει ένα ταξιδάκι σήμερα μέχρι το Παρίσι, για να παρακολουθήσει την παράσταση «Ιουλιανός». Η κίνηση του αυτή προκάλεσε την οργή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και ίσως αποτελέσει την σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι στις ήδη τεταμένες σχέσεις του πρύτανη με το υπουργείο.

Μάλιστα, υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος,

θα θέσει σε αργία τον πρύτανη από αύριο Δευτέρα 2/12.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε «Το Έθνος της Κυριακής», ο υπουργός Παιδείας θα παραπέμψει σε πειθαρχικό συμβούλιο τον κ. Πελεγρίνη με την αιτιολογία της μη άσκησης των καθηκόντων του. Μάλιστα, το να τεθεί εκτός καθηκόντων ένας πρύτανης συμβαίνει πρώτη φορά στα χρονικά, αλλά από την πλευρά της κυβέρνησης θεωρούν πως είναι το ύστατο όπλο για το άνοιγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και την άρση του τρομερού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει το ζήτημα αυτό.

Όπως ορίζει ο νόμος Πλαίσιο ο υπουργός Παιδείας έχει το δικαίωμα σε περίπτωση που κρίνεται ότι ο πρύτανης δεν ασκεί καθήκοντα που να είναι προς το συμφέρον του Ιδρύματος -που σημειωτέον είναι ΝΠΔΔ – να τον παραπέμπει σε πειθαρχικό συμβούλιο και έως την εκδίκαση της υποθέσεώς του να τον θέτει σε αργία.

The post Η απάντηση Αρβανιτόπουλου στα καμώματα του Πελεγρίνη… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα