Γιώργος Παπανδρέου…απλά αμετανόητος.

Συνέντευξη στην εφημερίδα “The Oregonian” και τον δημοσιογράφο Richard Read, παραχώρησε ο Γ. Παπανδρέου, στις 12 Ιανουαρίου και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ουσιαστικά ότι ο νυν πρωθυπουργός αποδέχθηκε το πρόγραμμά του.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση του δημοσιογράφου: “Πώς τα πάει ο συγκάτοικός σας στο κολλέγιο, Αντώνης Σαμαράς,

ως πρωθυπουργός;” ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά: “Ήλπιζα ότι θα ήταν συνεργάσιμος (ως αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης) όταν ήμουν πρωθυπουργός. Ήταν αρκετά, αχ, πώς να το πω, αρνητικός και εξαιρετικά κριτικός και εύκολα εκμεταλλευόταν τον πόνο του ελληνικού λαού. Επίσημα πολλές φορές του ζητούσα να εργαστούμε από κοινού, σε αυτές τις περιπτώσεις όπου χρειάζεσαι μια ευρύτερη συναίνεση. Αυτό που συμβαίνει τώρα στις ΗΠΑ, όσον αφορά το πώς θα ασχοληθείς με αυτά τα μεγάλα, τα πιο κρίσιμα ζητήματα, σε αντίθεση με την καθημερινή πολιτική. Τώρα νομίζω ότι έχει αλλάξει εντελώς τον σκοπό του. Αποδέχθηκε ουσιαστικά το πρόγραμμα που είχα εγώ ακολουθήσει”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ισχυρίζεται ότι έκανε πολλές μεταρρυθμίσεις: “Κάναμε πολλές μεταρρυθμίσεις. Οι άνθρωποι που είχαν πάρε-δώσε με την εξουσία, το χρήμα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ήταν τόσο χαρούμενοι. Και τότε φυσικά, έπρεπε να μειώσω τις συντάξεις και τους μισθούς για το μέσο όρο των λαϊκών ανθρώπων. Ήξερα ότι πολιτικά πρόκειται να μου κοστίσει. Ήμουν εντάξει με αυτό, εφόσον μπορούσα να βοηθήσω τη χώρα μου να αποφύγει την πτώχευση, πράγμα που κάναμε. Κάναμε αυστηρότερα πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για τους φοροφυγάδες. Βάλαμε φόρους στις υπεράκτιες εταιρείες. Για παράδειγμα. χρησιμοποιήσαμε το Google Maps για να δούμε εαν οι άνθρωποι δεν πλήρωναν φόρους για τις πισίνες. Έπρεπε να κατασχέσουμε περίπου 565 σκάφη κατά το πρώτο έτος, επειδή δεν πλήρωναν φόρους. Αυτά ήταν πράγματα που δεν είχαν γίνει πριν στην Ελλάδα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα