Γιώργος Λούβαρης: O άρρωστος που σώζει την… ανθρωπότητα!

Γράφει ο Άρης Σπίνος

Πού να φανταζόταν ο μαιευτήρας Δημήτρης Αγγελούσης ότι το Αυγουστιάτικο απόγευμα του 1938, σε μια διώροφη κλινική του Πειραιά, θα κρατούσε στα χέρια του τον άνθρωπο που θα συγκλόνιζε το πανελλήνιο αρκετές δεκαετίες αργότερα ως το δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Γιώργος Λούβαρης, γιος του παλαίμαχου

ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Αριστείδη, με τη φωτογραφία του στόλισε δεκάδες πρωτοσέλιδα, ειδικότερα την περίοδο που ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν κατηγορούμενος, χωρίς να είναι παρών, στο Ειδικό Δικαστήριο. Ως στέλεχος της «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» από νωρίς είχε μπει στα μεγάλα σαλόνια των «τσιμεντάδων».
Η φιλία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου «έδεσε» για τα καλά γύρω στο 1980. Η «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», της οποίας εκείνη την περίοδο ο Λούβαρης ήταν διευθυντικό στέλεχος, έδωσε από το ταμείο της ένα αρκετά σοβαρό ποσό για την ενίσχυση του προεκλογικού αγώνα της μελλοντικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ο Λούβαρης, καπάτσος, έξυπνος και πάντα παρών εκεί που έπρεπε, είχε πάει ο ίδιος τα χρήματα στο γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου.
Φαίνεται, όμως, ότι η μοίρα του να κουβαλά λεφτά με αποδέκτη τον μετέπειτα πρωθυπουργό της χώρας τον σημάδεψε για τα καλά. Εξάλλου, αυτός ήταν και ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε το ταμείο των ιατρικών αμοιβών, όταν ο Ανδρέας νοσηλευόταν στο εξωτερικό. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ρούλα Κακλαμανάκη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» εκείνη την εποχή. Οι σχέσεις του με τον Ανδρέα Παπανδρέου τον οδήγησαν και σε πολύ μεγάλες δικαστικές περιπέτειες. Ο ίδιος, βέβαια, ποτέ δεν μετάνιωσε γι’ αυτήν τη φιλία και γι’ αυτό άλλωστε στο σαλόνι του σπιτιού του έχει κάνει κορνίζα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που γράφει τη δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου «Ο Λούβαρης είναι φίλος μου». Ήταν η εποχή που όλη η Ελλάδα βοούσε από το σκάνδαλο Κοσκωτά. Ο Γιώργος Λούβαρης είχε μπλέξει σ’ αυτή την ιστορία όταν ένας σωματοφύλακας του Κοσκωτά, ο Μανέας, είχε ισχυριστεί ότι ο κυρ-Γιώργος, ο Λούβαρης δηλαδή, ανεβοκατέβαζε τις κούτες με τα pampers στο Καστρί, γεμάτες πεντοχίλιαρα, δύο φορές την ημέρα. Για την υπόθεση αυτή, το 1998, ο Λούβαρης αθωώθηκε.
Διεκδικεί όμως και μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, αφού ως «βαριά άρρωστος» είχε αποφύγει την προφυλάκιση από τον ειδικό ανακριτή και μ’ ένα κολάρο στο λαιμό, ως πάσχων από σκλήρυνση κατά πλάκας, φωτογραφιζόταν με ζωγραφισμένο τον πόνο και τη θλίψη στο πρόσωπό του. Σήμερα, να ’ναι καλά πάντα ο άνθρωπος, μπορεί και αντεπεξέρχεται στα δύσκολα καθήκοντα του ποδοσφαιρικού παράγοντα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και σε μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων που απαιτούν δουλειά πολλές ώρες την ημέρα. Ως έμπιστος φίλος του Σωκράτη Κόκκαλη, ήταν εκείνος που λειτουργούσε ως «γέφυρα» ανάμεσα σε υπουργούς της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για τις «μεγάλες δουλειές» που πήρε ο άλλοτε πανίσχυρος επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Παρών σε όλες τις μεγάλες δουλειές (με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, φυσικά)
Από τις περίφημες κρουαζιέρες με το κότερο «Γκουανταλα

Keywords
Αναζητήσεις
λουβαρης υπουργός πασοκ, γιωργος λουβαρης
Τυχαία Θέματα