Οι φλόγες «καίνε» την Τουρκία, αλλά απειλούν και τη χώρα μας

Γράφει η ΑΡΤΖΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Φοβού τους… Καταριανούς και δώρα φέροντας. Κάπως έτσι ερμηνεύεται η απροσδόκητη επίσκεψη του φιλοαμερικανού εμίρη του Κατάρ Hamad bin Khalifa Al Τhani πριν από έναν μήνα στη Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό την εγκαινίαση έργων εκατοντάδων εκατομμυρίων για την κατασκευή δρόμων και κατοικιών στην κατεστραμμένη από τους βομβαρδισμούς περιοχή. Κατά την επίσκεψή του, δώρισε ρολόγια και πένες στους αρχηγούς της Χαμάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες,

τα δώρα αυτά θύμισαν εκ των υστέρων πρακτικές του Βρετανού κινηματογραφικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ, καθώς με ειδικούς πομπούς έστελναν σήματα στους Ισραηλινούς δορυφόρους. Δύο, λοιπόν, από τους αποδέκτες των «δώρων» σκοτώθηκαν από ισραηλινούς πυραύλους!
Οι πρόσφατες αυτές εξελίξεις στη νευραλγική, από γεωστρατηγική σκοπιά, περιοχή της Μέσης Ανατολής δείχνουν τη ρευστότητα που επικρατεί. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η επίσκεψη του φιλοαμερικανού εμίρη και, άρα, υπέρμαχου των ισραηλινών συμφερόντων στη Λωρίδα της Γάζας; Τα συμφέροντα των ισχυρών που διψούν για την ανεμπόδιστη εκμετάλλευση των πλούσιων σε ενέργεια πηγών της περιοχής είναι πολλά και, άρα, οι πολιτικές και οι τακτικές τους υπηρετούν αυτόν τον σκοπό και μόνο.
Επομένως, τα περί ειρήνευσης και επίλυσης των διαφορών πρέπει να αξιολογούνται μόνο εάν υπάρξει οριστική λύση στην εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Βέβαια, αυτή την εκμετάλλευση ορισμένοι την ονομάζουν αρπαγή, άλλοι πάλι θεωρούν ότι είναι αδιανόητος ο εκβιασμός του πλανήτη από τα κράτη με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή, την ειρήνευση τη βλέπουμε με τα κιάλια.
Υπό το πρίσμα, αυτό ο ενωμένος αραβικός κόσμος θα αποτελούσε τεράστιο εμπόδιο στη σχεδόν αρπαγή των πετρελαίων και του φυσικού αερίου μέσω ανδρεικέλων, τα οποία στη συνέχεια αρπάζουν από τους λαούς τους και το όποιο τίμημα.

Υπό έλεγχο
Στα παιχνίδια αυτά έχει άμεσο ενδιαφέρον και συμφέρον η χώρα μας, καθώς τώρα αποδεικνύεται ότι και η Ελλάδα διαθέτει πλούτο. Για να τεθεί υπό ασφυκτικό έλεγχο η χώρα μας, προωθήθηκε το παραμύθι μιας Τουρκίας που θα γινόταν υπερδύναμη και παντοδύναμος χωροφύλακας της περιοχής μας.
Τα γεγονότα, όμως, δείχνουν μάλλον την αντίθετη πορεία και για την Τουρκία. Όχι μόνο δεν προωθείται το μοντέλο μιας πανίσχυρης Τουρκίας, αλλά είναι προ των πυλών η δημιουργία κουρδικού κράτους, δηλαδή ο ουσιαστικός τεμαχισμός της Τουρκίας και, κυρίως, η αποδυνάμωσή της στρατηγικά ως χώρας-κλειδί στην εκμετάλλευση των πετρελαίων…
Όλοι οι δρόμοι δείχνουν την αποσταθεροποίηση της περιοχής με τη σημερινή της μορφή και προσπάθεια επανασταθεροποίησης με τη δημιουργία Κουρδιστάν. Αυτές τις εξελίξεις, που είναι τα καλά νέα, προβλέπουν ειδικοί στο βιβλίο του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου «ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;» και τις παρουσιάζουμε σήμερα, γιατί ενόψει όσων συμβαίνουν έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά είναι ότι πιθανόν η Ελλάδα να πιεστεί εξίσου για τον δικό της πλούτο και να μην κερδίσει τίποτα. Τη δυσμενή αυτή προοπτική

Keywords
Τυχαία Θέματα