«Γιατί ο πατέρας μου σκότωσε τη μητέρα μου»

Από φωνές και κλάματα γέμισε το δικαστήριο του Μπρίστολ στη Βρετανία, όπου καταδικαζόταν σε φυλάκιση ο πατέρας δυο παιδιών για το φόνο της γυναίκας του.

Η μικρή τότε Ρουθ Έντουαρτς καθόταν σε μια καρέκλα και κρατώντας σφιχτά το χέρι της αδερφής της ξεσπούσε σε λυγμούς. Δεν θρηνούσε μόνο για την 44χρονη μητέρας της, τη Μικαέλα, που στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου με τη ζώνη της ρόμπας της αλλά και για τον πατέρα της που θα περνούσε τα επόμενα 11 χρόνια στη φυλακή.

Η 28χρονη πλέον Ρουθ και η 25χρονη αδερφή της Σάρα έχοντας πλέον συγχωρέσει τον πατέρα τους απηύθυναν ακόμα και επιστολή

στο δικαστήριο ικετεύοντας ο πατέρας τους να αφεθεί ελεύθερος. Περιέγραψαν τους γονείς τους ως ένα ζευγάρι που «δεν μπορούσε να χωρίσει αλλά δεν έπρεπε να ζει μαζί». «Είχαν μία έντονη και καταστροφική σχέση που έβαζε προς τα έξω το χειρότερο εαυτό και του ενός και του άλλου», είπαν.
Μιλώντας για πρώτη φορά, τέσσερα χρόνια μετά τη μέρα εκείνη, η Ρουθ δήλωσε: «Πολλοί άνθρωποι δεν θα μπορούν να καταλάβουν πως μπορέσαμε να συγχωρέσουμε τον πατέρα μας. Αλλά ποτέ δεν τον κατηγόρησα για το θάνατο της μαμάς γιατί δεν έφταιγε εκείνος. Για μένα είναι δύο διαφορετικά άτομα: το άτομο που σκότωσε τη μαμά μου δεν είναι ο μπαμπάς μου. Είναι κάποιος άλλος, που δεν είχε έλεγχο των πράξεών του. Ο πατέρας μου είναι ένας ευγενικός άνθρωπος και πρέπει να πιέστηκε πολύ για να κάνει κάτι τόσο φρικτό. Έχασε τον έλεγχο, βγήκε εκτός εαυτού. Έτσι τον διαχωρίζω από εκείνον που σκότωσε τη μητέρα μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα