Γιαννακόπουλος: Έχουμε τον δεύτερο καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε πέρυσι και ανακοίνωσε… επίσημα την παραμονή του Αργύρη Πεδουλάκη, τον οποίο θεωρεί τον δεύτερο καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη!

Για το πότε άρχισε να αισθάνεται σίγουρος για το εγχείρημά του, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

είπε: «Απ’ την πρώτη στιγμή ένιωθα όμορφα. Είχα δίπλα μου ανθρώπους εμπιστοσύνης. Είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν χτίζεις κάτι να μη σου πάνε όλα δεξιά απ’ την αρχή. Πιστεύοντας και στηρίζοντας τις επιλογές μας, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε».

Για την παραμονή Πεδουλάκη: «Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Είναι απόλυτα επιτυχημένος, αν κι αυτό πια δε μπορεί να χωρέσει την επιτυχία του. Διάβασα ότι μπορεί να γυρίσει ο Ομπράντοβιτς. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Εμείς έχουμε τον δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης και με αυτόν θα χτίσουμε τη δυναστεία του Παναθηναϊκού».

Για την ποινή του Ολυμπιακού: «Βγήκε η ποινή, να δούμε και στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. μη δούμε τίποτε περίεργα. Το 2010 δεν ολοκληρώθηκε ο τελικός, στον τελικό Κυπέλλου δεν ήρθαν στην απομονή, φέτος δεν αφήσανε τον τελικό να τελειώσει. Για το καλό μπάσκετ και της αξιοπιστίας του πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί. Έπρεπε να έχει φάει ακόμη μία αγωνιστική, όπως με έχουν ενημερώσει οι νομικοί. Θέλω να πιστεύω πως στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. όχι θα πέσει, αλλά θα φάει κι ακόμη μία όπως ορίζουν κανονισμοί».

Για το μπάτζετ της νέας χρονιάς: «Ήδη έχουμε αρχίσει να συζητάμε πώς θα χτίσουμε τον νέο Παναθηναϊκό. Εξαρτάται ποιους παίκτες θα φέρουμε. Υπάρχει η διάθεση να ενισχυθούμε ακόμη περισσότερο. Θέλουμε όσους περισσότερους Έλληνες πρώτης γραμμής και σε δεύτερη φάση όλα τα νέα παιδιά να τα φέρουμε κοντά μας. Αριθμούς συγκεκριμένα δε γνωρίζω ακόμα. Θα κάτσω να δω με τον κόουτς».

Για τη διοικητική κόντρα με τον Ολυμπιακό: «Εγώ απ’ την πλευρά μου έχω κάνει πολλές προσπάθειες. Ακόμη και στην Ε.Φ.Ι.Π. ρώτησα τους νομικούς εκπροσώπους του Ολυμπιακού γιατί δεν ήρθαν οι κ.κ. Αγγελόπουλοι. Θέλουμε να μην υπάρχει πόλεμος, είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση απ’ τις κινήσεις μου. Καλό θα ήταν να ρωτήσετε τους ίδιους τους Αγγελόπουλους. Κάτι δε μπορείς να το αλλάξεις από μόνος σου».

Για την κόντρα με την Ευρωλίγκα: «Στη συνάντηση με τον κ. Μπερτομεου συζητήσαμε τις θέσεις του Παναθηναϊκού. Μιλήσαμε για τις εξοντωτικές τιμωρίες, για διοικητικά και θέματα διαιτησίας. Αποδείξαμε ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Κανένας δεν μπόρεσε να κρατήσει τον κόσμο έξω απ’ το γήπεδο τότε. Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η Αστυνομία, ούτε οι σεκιούριτι. Ο κ. Μπερτομέου το βίωσε αυτό και το 2007. Ο Παναθηναϊκός θέλει σεβασμό».

Για τις σκέψεις του το περασμένο καλοκαίρι, όταν άκουγε περί διάλυσης: «Σας είπα έκαναν λάθος. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Οι σκέψεις ήταν έπρεπε να πάμε καλά, ασχέτως τι έγραφαν. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ευρώπης, έπρεπε να τον διατηρήσουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Ο λόγος που αναφέρθηκα σε δημοσιεύματα είναι για να ξέρει ο κόσμος σε ενδεχόμενο νέου λάθους, γιατί άνθρωποι είμαστε, από ποιους διαβάζουν και τι, ποιοι τα γράφουν, ποιοι είναι αυτοί που μας βάζουν τρικλοποδιές και μπανανόφλουδες».

Για τα χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση: «Σε όλους τους τομείς της ζωής υπάρχουν χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση. Ζητήσαμε απ’ την Πολιτεία να μην υπάρχουν σκιές στο μπάσκετ. Είπαμε πως θα συνεισφέρουμε οικονομικά. Αυτή είναι η θέση του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός, διορθώστε με αν κάνω λάθος, δεν τοποθετήθηκε. Μόνο κ. Μπρταζώκας το έκανε προς τιμήν του. Ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρος σ’ αυτό το θέμα».

Για τον Κώστα Τσαρτσαρή κι αν σχεδιάζει να του προσφέρει θέση στην ομάδα: «Κατ’ αρχή, προσπαθούμε να τον κάνουμε να αλλάξει την απόφαση. Το ιδανικό θα ήταν να συνεχίσει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού ως αθλητής. Η πόρτα του Παναθηναϊκού είναι πάντα ανοιχτή. Θα τον αφήσουμε να ξεκουραστεί, να αποφορτιστεί από το βάρος και την κούραση τόσων χρόνων πρωταθλητισμού. Άνθρωποι σαν τον Κώστα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι, γιατί σίγουρα έχουν να προσφέρουν».

Για την πρώτη ατάκα του πατέρα του, Παύλου, μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος με δεδομένο πως ο ίδιος το πανηγύρισε στην πρώτη χρονιά του κι όχι στην 11η όπως ο πατέρας του: «Το double τα καταφέραμε όλοι μαζί. Εμένα δεν ήταν η πρώτη χρονιά μου. Πάντα ήμουν κοντά στην ομάδα. Έχω πάρει πολλά μαθήματα, πολλές βοήθειες απ’ την εμπειρία των 25-27 χρόνων, που είναι ο πατέρας μου στον Παναθηναϊκό. Όσο για την πρώτη ατάκα του, μου είπε “Καλά τελείωσε το Πρωτάθλημα τόσο νωρίς; 3-0 τον γαύρο; Είναι αλήθεια;».

Για την ανανέωση του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας παίκτης κι ο καλύτερος άνθρωπος στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Εξυπακούεται πως θέλουμε να συνεχίσει μαζί μας. Αν δεν υπάρχει ο Δημήτρης, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Πιστεύω είναι θέμα ημερών κι αυτό το θέμα να κλείσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα