Μπράβο σε Σγουρό – ΑΕΚ!

Του Γιάννη Ντάσκα

Το σωστό βήμα έστω και μετά πολλά χρόνια έκανε τόσο ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, όσο και ο νέος ιδιοκτήτης (ουσιαστικά) της ΑΕΚ Δημ.Μελισσανίδης .

Ο περιφερειάρχης έκανε πράξη την υπόσχεση πολύ σημαντικής ενίσχυσης της ΑΕΚ ώστε να κατασκευάσει το νέο της γήπεδο πάνω στο… παλιό, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ θα

ενισχυθεί με 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσό πολύ σημαντικό και ευκαιρία να επισημάνουμε ότι η περιφέρεια Αττικής είναι από τις ελάχιστες, αν όχι η μόνη δημόσια υπηρεσία που έχει πλεόνασμα στο ταμείο της.

Το ζήτημα είναι τόσο σημαντικό ώστε κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να κατηγορηθούν αν όχι ποινικά τουλάχιστον αστικά εκείνοι που κατεδάφισαν το παλιό γήπεδο και ζημίωσαν τρομερά την ΑΕΚ χωρίς να έχουν εναλλακτική άμεση λύση.

Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης (αυτό είναι το τυπικό και ουσιαστικό όνομα της ΑΕΚ) είναι μαζί με τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, τον Απόλλωνα και αρκετές μικρότερες ομάδες σύμβολα τύπους και ουσία της ανελέητης προσφυγιάς και έγιναν για να κρατήσουν το φρόνημα, τα ήθη και έθιμα,τις μνήμες ζωντανές .

Οι ομάδες αυτές δεν μπορούν παρά να έχουν έδρα σε περιοχές όπως η Νέα Φιλαδέλφεια, η Νέα Σμύρνη, η Νέα Χαλκηδόνα κλπ

Δεν είναι τυχαίο ότι τα γήπεδα της ΑΕΚ και του Απόλλωνα είναι κοντά-κοντά στις περιοχές αυτές και ευτυχώς του Απόλλωνα το έφτιαξε ο… Κόκκαλης όταν έφτιαξε (και σωστά) το νέο «Καραϊσκάκης» πάνω στο παλαιό.

Οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης που έχουν γράψει δεκάδες η και πάνω από εκατό χρόνια πορείας είναι σύμβολα των τόπων τους και όποιος ενοχλείται από τις δραστηριότητές τους απλώς παίρνει δρόμο… Αυτό σημαίνει ότι και ο ΠΑΟ δεν μπορεί να φύγει μακριά από τη Λεωφόρο η το Δήμο Αθηναίων,ο ΠΑΟΚ ,ο Άρης ,ο Ηρακλής μακριά από τις ιστορικές έδρες τους κλπ

Βέβαια οι ομάδες αυτές έγιναν εργαλεία άσκησης εξουσίας από πολιτικούς και επιχειρηματίες και τέτοιο θύμα είναι και η ΑΕΚ.

Η μικρασιατική ,ποντιακή καταγωγή Μελισσανίδη είναι καλό ,ιδιαίτερα με τη σημαντική παρουσία του επιχειρηματία και σε άλλες δραστηριότητες, όπως στην Παναγία Σουμελά.

Η σχετική ανακοίνωση του ιδιοκτήτη της ομάδας της Ξάνθης που ομιλεί για συμφέροντα και διαφθορά και ανάμειξη πολιτικών και στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ελπίδες γεννά η υπόσχεση του νέου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ ότι το νέο γήπεδο θα είναι στολίδι και όχι χώρος υποβάθμισης της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα