Καταγγελίες για… «εύνοιες» στο Ηράκλειο

Για περίεργη «εύνοια» της δημοτικής αρχής του Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλει ο επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας, Νίκος Μπαμπαλος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπάμπαλος έθεσε το ζήτημα της σύναψης σύμβασης έργου, με απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη πολιτικό μηχανικό για τον οποίο, όπως επισημαίνει, σε χρονικό διάστημα προγενέστερο προσληφθεί στον δήμο ως μετακλητός υπάλληλος και ειδικότερα ως ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου!

Για την ακρίβεια στην καταγγελία του ο κ. Μπάμπαλος, αναφέρει οτι: «Η παράταξή μας είχε από καιρό καταθέσει έγγραφη ερώτηση προς τον Πρόεδρο του ν.π.δ.δ. “Οργανισμός

Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Ηρακλείου Αττικής”, κ. Μπάρμπα, αναφορικά με το θέμα της σύναψης σύμβασης έργου, με απευθείας ανάθεση, σε ιδιώτη πολιτικό μηχανικό για τον οποίο, σε χρονικό διάστημα προγενέστερο της απευθείας ανάθεσης και υπογραφής της σύμβασης, είχε ληφθεί από τον Δήμαρχο Απόφαση περί πρόσληψής του ως μετακλητού υπαλλήλου του δήμου και ειδικότερα ως ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου.

Το ερώτημα μας αφορούσε τόσο το νομικό σκέλος της υπόθεσης (αν δηλαδή είναι νόμιμη η σύναψη σύμβασης έργου από νομικό πρόσωπο του δήμου σε ειδικό συνεργάτη του δημάρχου), όσο και το πολιτικό – ηθικό σκέλος αυτής».

Το ερώτημα είναι εύλογο και αναμένουμε όλοι την απάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα