Γερμανία: Δεν “κουρεύεται” το ελληνικό χρέος

Διέψευσε τις όποιες συζητήσεις έχουν προκύψει σχετικά με το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, τονίζοντας σε ξεκάθαρο τόνο ότι «Δεν σκοπεύω να συμμετάσχω σε εικασίες που δεν βοηθούν κανένα και βλάπτουν πολλούς».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει γίνει «πηγή σημαντικών κινδύνων μετάδοσης» που έχουν γίνει αισθητοί στην Ισπανία και

την Ιταλία και συνέχισε λέγοντας πως δεν είναι έξυπνο να αμφισβητείται το δύσκολο και φιλόδοξο, όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα λίγους μόλις μήνες μετά την έναρξή του.

«Αναμένω την έκθεση της τρόικας. Οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης έχουν καθοριστεί ξεκάθαρα», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε επισημαίνοντας: «Κανείς δεν επιθυμεί να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, αλλά το ερώτημα είναι εάν έχει εκπληρώσει τους όρους της δεύτερης δανειακής σύμβασης».

Δηλώσεις σχετικές με το θέμα, μετά κι από δημοσιεύματα ξένων μέσων που ανέφεραν ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης εξετάζουν σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, έκανε κι ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κοτχάους, λέγοντας: «Δεν θα πρέπει να δίνεται βάση σε κάθε εικοτολογία».
Ο κ. Κοτχάους αναφέρθηκε και στην έκθεση της τρόικας λέγοντας: «ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμη το συντομότερο δυνατόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα