Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου

Τέσσερις νεκροί ήταν το αποτέλεσμα ανταλλαγής πυρών που έλαβε χώρα στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο, όταν τρεις ένοπλοι άνδρες επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ από τη χερσόνησο του Σινά και σκότωσαν έναν Ισραηλινό στρατιώτη, προτού χάσουν και οι ίδιοι τη ζωή τους από τα πυρά των συναδέλφων του.
Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση αυτού του είδους που σημειώνεται μέσα σε διάστημα ενός έτους στα σύνορα των δύο χωρών.

Πηγή της υπηρεσίας ασφαλείας της Αιγύπτου

επιβεβαίωσε το θάνατο του Ισραηλινού στρατιώτη, διευκρινίζοντας ότι ο ένας από τους τρεις δράστες ανατινάχτηκε, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Αυτήν την περίοδο κατασκευάζεται συνοριακός φράχτης στην περιοχή με σκοπό να καλύψει την έκταση από το Εϊλάτ της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι τη Λωρίδα της Γάζας, του οποίου τα έργα υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου. Οι ισραηλινού στρατιώτες φρουρούσαν τα έργα και του εργάτες που απασχολούνται για την κατασκευή του φράχτη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχη Άβιταλ Λέιμποβιτς, οι ένοπλοι πέρασαν στο ισραηλινό έδαφος από τον τομέα Χαρ Χαρίφ, μια περιοχή όπου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η κατασκευή του συνοριακού φράχτη με την Αίγυπτο, υποστηρίζοντας πως «Οι τρομοκράτες ήταν καλά οπλισμένοι και ζωσμένοι με εκρηκτικά», χωρίς όμως να έχει, όπως είπε, κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με την ταυτότητά τους.

Οι παλαιότερες επιθέσεις είχαν αποδοθεί σε Παλαιστίνιους μαχητές από τη Λωρίδα της Γάζας και σε υποστηρικτές τους που φέρονται να έχουν εγκαταστήσει τις βάσεις τους στο Σινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα