Γ. Τούντας: Να υπερβούμε τα σημερινά κόμματα με μια ενωτική προοπτική

Υπέρβαση των σημερινών κομμάτων υποστήριξε ο κ. Τούντας, χωρίς όμως την άμεση διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

Την ανάγκη υπέρβασης των σημερινών κομμάτων υποστήριξε ο Γιάννης Τούντας, εκπρόσωπος της κίνησης «Πολιτεία 2012», σε ομιλία του στη σημερινή εκδήλωση της Κεντροαριστεράς, καθώς και τη ανάγκη «ενωτικής προοπτικής» στα πλαίσια ενός νέου και ενιαίου πολιτικού φορέα.

Ο κ. Τούντας τόνισε ότι η επιστροφή στο παρελθόν θα μπορούσε να οδηγήσει σε εθνική καταστροφή, ενώ υποστήριξε

ότι αυτή η επιστροφή γίνεται όλο και πιο πιθανή οδηγούμαστε στην εμπέδωση ενός νέου δικομματισμού, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς οφείλουν όχι μόνο να αποτρέψουν την επιστροφή στο αδιέξοδο παρελθόν, αλλά και να πρωταγωνιστήσουν στην αναγέννηση της χώρας καταμερίζοντας δίκαια βάρη, υποχρεώσεις αλλά και τα οφέλη».

Ωστόσο, σχολίασε ότι δεν είναι τώρα κατάλληλη στιγμή να διαλυθούν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, καθώς «προέχει η πολιτική σταθερότητα, που σήμερα την εξασφαλίζουν η ηγεσία και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Μάλιστα, ο κ. Τούντας υποστήριξε ότι η πρώτη συνεργασία που πρέπει να επιτευχθεί είναι η «κοινή κάθοδος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος».

The post Γ. Τούντας: Να υπερβούμε τα σημερινά κόμματα με μια ενωτική προοπτική appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα