Φτιάξτε νόστιμες τουλούμπες με αλμυρή καραμέλα

Γλυκιά και αλμυρή απόλαυση

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 50 κοµµάτια)

Για τις τουλούµπες

500 ml νερό

250 γρ. βούτυρο

15 γρ. ζάχαρη

5 γρ. αλάτι

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αν είναι δύσκολο σε κάποιον να ρίξει τις τουλούμπες κατευθείαν από το κορνέ στο τηγάνι, μπορεί να τις βγάλει σε μια λαδόκολλα και απο εκεί να τις ρίξει μία μία στο καυτό λάδι.
7-8 αβγά

ηλιέλαιο (για το τηγάνισµα)

Για το σιρόπι

1.200 γρ. ζάχαρη

800 ml νερό

100 γρ. µέλι

Για τη σάλτσα καραµέλας

300 ml κρέµα γάλακτος

280 γρ. καστανή ζάχαρη

80

γρ. βούτυρο

15-20 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια βαθιά κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις έρθουν σε βρασµό, προσθέτουµε το αλεύρι και ανακατεύουµε συνεχώς, έως ότου το µείγµα ξεκολλάει από τα τοιχώµατα και τον πάτο της κατσαρόλας. Αποσύρουµε από τη φωτιά και βάζουµε το µείγµα στον κάδο του µίξερ. Χτυπάµε µε το φτερό µέχρι να κρυώσει η ζύµη και προσθέτουµε σταδιακά τα αβγά.

Βγάζουµε τη ζύµη από τον κάδο του µίξερ και τη βάζουµε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής µε µεγάλο, κατσαρό κορνέ. Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι ρίχνουµε µπόλικο ηλιέλαιο και το αφήνουµε να κάψει. Πατώντας το κορνέ, ρίχνουµε µέσα στο τηγάνι κοµµάτια ζύµης, µήκους περίπου 5 εκ. Τηγανίζουµε µέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώµα από όλες τις πλευρές. Βγάζουµε τα τουλουµπάκια από το τηγάνι µε τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να κρυώσουν.

Βράζουµε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε µια κατσαρόλα. Αποσύρουµε από τη φωτιά και βουτάµε τα τουλουµπάκια στο ζεστό σιρόπι. Τα αραδιάζουµε σε πιατέλα.

Σε ένα κατσαρολάκι, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε την κρέµα γάλακτος, φέρνουµε σε βρασµό, αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε τη ζάχαρη και την αφήνουµε να καραµελώσει ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις η καραµέλα αποκτήσει σκούρο χρώµα, σβήνουµε µε την κρέµα γάλακτος, προσεκτικά, για να µην καούµε. Βράζουµε για 2-3 λεπτά ακόµη και αποσύρουµε.

Εκτός φωτιάς, προσθέτουµε το βούτυρο και το αλάτι και οµογενοποιούµε. Αφήνουµε τη σάλτσα µας να κρυώσει και περιχύνουµε µε αυτή τα τουλουµπάκια. Εναλλακτικά, σερβίρουµε χωριστά τη σάλτσα σε ένα µπολ, για να βουτήξουµε εκεί τα τουλουµπάκια.

Πηγή: tovima.gr

The post Φτιάξτε νόστιμες τουλούμπες με αλμυρή καραμέλα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα