Φόβος -και- «τυφλών» χτυπημάτων από το «ζόμπι» της Τρομοκρατίας

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Η έκρηξη στο Mall κάνει πιο σύνθετη την υπόθεση «τρομοκρατία» και καθιστά πιο «βαθύ» το φάκελο της. Αλλά, όπως λέει στο «Π» αστυνομική πηγή και πάλι πρέπει να… θεωρείται… «προσεισμός» σαν το χτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ. στη Λεωφόρο Συγγρού.

Το χτύπημα στο υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο, παρότι αφορά μια τεράστια έκρηξη

σε χώρο, όπου θα μπορούσαν να βρίσκονται εκατοντάδες άνθρωποι ήταν ακόμη ένα… sms των τρομοκρατών που επικύρωσε πως το ζόμπι της τρομοκρατίας βγήκε, απειλητικό από το σκοτεινό του λαγούμι.

Και τώρα φαίνεται πιο αιμοσταγές καθώς πριν το «μεγάλο χτύπημα» που περιμένουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές άγγιξε χώρο που συναθροίζονται τις καθημερινές, αλλά και τα Σαββατοκύριακα, εκατοντάδες απλοί πολίτες.

Αναμένοντας την ανάληψη ευθύνης – πιθανώς και για τις δυο ενέργειες (Γραφεία ΝΔ και Mall) – κάποιοι «μπαρουτοκαπνισμένοι» αστυνομικοί κάνουν λόγο για «αξιοσημείωτη επανάληψη παλαιών συνηθειών, όπως για παράδειγμα το ότι το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, για την έκρηξη στο Mall, έγινε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, ένα άλλο πεδίο ερευνών είναι και το διαδίκτυο προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κάποια προκήρυξη να έχει σταλεί, ή να σταλεί τις επόμενες ώρες σε ιστότοπο.

Καλά πληροφορημένες πηγές του «Π» πάντως κάνουν λόγο για επέκταση των μέτρων αναχαίτισης της τρομοκρατικής δράσης, όχι μόνο σε «υψηλά πρόσωπα» , αφού οι αρχές απεύχονται αλλά παρά ταύτα αξιολογούν το ενδεχόμενο παράπλευρων απωλειών, ανάλογα με την ένταση των ενεργειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα