Φεύγει η Κύπρος από την Ευρωζώνη;


Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τη φράση «δεν πιστεύουμε την κρίση αυτή ως φυσιολογική οικονομική κρίση αλλά θεωρούμε ότι είναι μια τεχνητή κρίση για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο της γεωστρατηγικά κρίσιμης περιοχής μας» την έχουμε γράψει προ δυο ετών.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Ομήρου,οι πολιτικοί αρχηγοί και εν τέλει οι βουλευτές με συντριπτική πλειοψηφία 36 κατά, 19 αποχές και ούτε ένα υπέρ ψήφισε υπέρ αυτού που είπε ο πρόεδρος της Βουλής. Ότι δηλαδή λέμε «όχι στη νέα αποικιοκρατία και όχι στον εκβιασμό»,ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έριξε ένα πολύ σημαντικό τροχιοδεικτικό λέγοντας να γυρίσουμε πίσω στη λίρα μας και να φύγουμε από την Ευρωζώνη.

Ναι η Κύπρος είναι μικρότερο μέγεθος και άρα μπορεί να κάνει αυτή την επιλογή.Ναι η Ελλάδα είναι διαφορετικό μέγεθος και με διαφορετικές σχέσεις με τη Ρωσία στον οικονομικό τομέα.

Κοινό σημείο ότι και οι δυο υφίστανται για διαφορετικούς λόγους ΕΚΒΙΑΣΜΟ με στόχο τον πλούτο και την γεωστρατηγική τους θέση.

Όπως και να έχει οι φράσεις των Ελλήνων ηγετών ότι «έγινε μεγάλο λάθος από το Eurogroup» είναι σημαντικές και δείχνουν σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Λάθη τεράστια έκαναν οι Ευρωπαίοι και σε μας. Το ερώτημα είναι ποιοι και πότε θα τα προτάξουν και πως θα διορθωθούν.

Το γεγονός ότι ο γερμανικός τύπος στις ηλεκτρονικές σελίδες «θάβει» το Γιουρογκρουπ και την απόφασή του είναι εξαιρετικά σημαντικό.Ιδιαίτερα η φράση της «Ντι Βέλτ» πριν από λίγο «η απόφαση του Γιουρογκρουπ» άνοιξε τις πύλες της κολάσεως».

Προφητεύουμε κωλοτούμπες σύντομα. Η φράση του Σόϊμπλε ότι λυπάται τον κυπριακό λαό είναι βέβαια η αποθέωση της υποκρισίας…

Και η υποκρισία πάντα έχει συνέπειες.Αν μάλιστα είναι σε υψηλό επίπεδο έχει σοβαρές συνέπειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα