Ερντογάν: Προκαλεί την κοινή γνώμη με το νεό έργο «μαμούθ»

Εν εξελίξει του σκανδάλου των δωροδοκιών, η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν κατασκευάζει το τρίτο αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη σε δασώδη περιοχή με προϋπολογισμό περίπου 30 εκατ. ευρώ. Το γεγονός έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων και της Δικαιοσύνης.

Την 21η Ιανουαρίου, διοικητικό δικαστήριο διέταξε τη διακοπή των εργασιών, ύστερα από προσφυγή κατοίκων της περιοχής που υποστηρίζουν ότι το νέο διεθνές αεροδρόμιο θα προκαλέσει μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή. Το αεροδρόμιο θα κατασκευαστεί σε δασώδη περιοχή, βορειοδυτικά της Κωνσταντινούπολης στις

όχθες της Μαύρης Θάλασσας, και αναμένεται να εξυπηρετεί 150 εκατ. επιβάτες ετησίως, γεγονός που θα το καταστήσει το μεγαλύτερο του κόσμου, ξεπερνώντας και εκείνο της Ατλάντα.

Το δικαστήριο ζήτησε να γίνει νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προτού εκδώσει την τελική του απόφαση. Ωστόσο, ο υπουργός Μεταφορών Λουτφί Ελβάν δήλωσε ότι η κατασκευή του αεροδρομίου θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου είναι προσωρινή.

Στο μεταξύ, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρουν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ταγίπ Ερντογάν να διατηρεί πολύ υψηλά ποσοστά προτίμησης, της τάξης του 47%, παρά το εν εξελίξει σκάνδαλο των δωροδοκιών. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η πολιτική πόλωση ενισχύει, τελικά, τον Ερντογάν, καθώς η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν επιθυμεί να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη της χώρας. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει όντως ζήτημα κυβερνητικής διαφθοράς, αλλά προτάσσει την πορεία της οικονομίας.

The post Ερντογάν: Προκαλεί την κοινή γνώμη με το νεό έργο «μαμούθ» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα