Ευθύνες στην Τρόικα από το ΤΧΣ για τις καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση των τραπεζών

Επιστολή – προειδοποίηση αναφορικά με την καθυστέρηση στην υλοποίηση των εκκρεμοτήτων που αφορούν τις τράπεζες και τις αντίστοιχες επιπτώσεις απέστειλε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Τρόικα, στην οποία υπογραμμίζεται η ευθύνη της Τρόικα για την αδυναμία ολοκλήρωσης των σχετικών συζητήσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής,

στην επιστολή τονίζεται ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις θέτουν σε κίνδυνο την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, στερούν από το ΤΧΣ τη δυνατότητα αξιοποίησης της θετικής συγκυρίας στις κεφαλαιαγορές για την ταχύτερη ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, ενώ ο μη καθορισμός των κεφαλαιακών αναγκών δεν επιτρέπει την οριστικοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης.

Στο πλαίσιο του ρόλου της Τρόικα, το ΤΧΣ σημειώνει στην επιστολή του ότι προτεραιότητα αποτελεί η αναδιάρθρωση των τραπεζών και η όσο το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή τους στον ιδιωτικό τομέα και καλεί την Τρόικα να συμβάλει δημιουργικά στον σχηματισμό των κατάλληλων προϋποθέσεων και στην εξασφάλιση προς το Ταμείο όλων των απαραίτητων εργαλείων προκειμένου αυτό να μπορέσει να επιτελέσει το έργο του.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Αλέξανδρος Κατσής

The post Ευθύνες στην Τρόικα από το ΤΧΣ για τις καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση των τραπεζών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα