Επίδειξη θράσους από τον Νικήτα στον Λαπαβίτσα

Tου Γιάννη Ντάσκα

Και τον καθηγητή Λαπαβίτσα θέλει στη Βουλή για να τον φάει… λάχανο ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Με τη γνωστή «μαγκιά» του, έλεγε το πρωί (ΑΝΤΕΝΝΑ) να θέσει υποψηφιότητα ώστε να έχει «τη φάτσα του απέναντί του και να του τα λέει» και «να μην τα λέει από το Λονδίνο όπου κυκλοφορεί ελεύθερα στο δρόμο…»

Βλέπετε ο καθηγητής Λαπαβίτσας κυβερνούσε όλα αυτά τα χρόνια και ύστερα πήγε στο Λονδίνο και κάθεται…

Ο

καθηγητής Λαπαβίτσας μάλιστα, από θέση Υπουργού βεβαίωνε ότι «η οικονομία και η χώρα είναι απόλυτα επιτυχημένες» και με αυτές τις βεβαιώσεις ξανακέρδιζε (ο καθηγητής Λαπαβίτσας) τις εκλογές και ήταν πότε Υπουργός, πότε Δήμαρχος…

Επειδή το θράσος (και του Νικήτα) δεν έχει όρια, του αφιερώνουμε του Νικήτα για να συγκρατεί το απύλωτο στόμα του, μέρος της έκθεσης που συνέταξε το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής των Ελλήνων ΠΡΟΧΘΕΣ και την έδωσε και στον Νικήτα για το χρέος που δημιούργησαν (εμείς το αμφισβητούμε το ύψος του χρέους…) αυτοί που κυβερνούσαν επί δεκαετίες:

«…Οι εκτιμήσεις για την πορεία του δημοσίου χρέους είναι οι εξής: στο τέλος του 2013 θα ανέλθει σε 321 δις € ή 175.5% του ΑΕΠ, το οποίο το 2013 εκτιμάται ότι θα μειωθεί δραματικά στα 183 δις €, γεγονός που εξηγεί και την άνοδο του λόγου χρέους προς ΑΕΠ σε σχέση με το 2012 (304 δις € ή 156.9%). Το επόμενο έτος 2014 προβλέπεται ότι θα μειωθεί στα 319 δις € ή 174.5% του ΑΕΠ. «Επομένως, από τη σκοπιά αυτή, η χώρα είναι σε χειρότερη θέση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του Δημοσίου Χρέους της αφού έχει καταρρεύσει η παραγωγική της βάση σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία. Επιπλέον: Ακόμη και αν επιτευχθεί ο στόχος ενός λόγου χρέους 124% ΑΕΠ έως το 2020 η κατάσταση δεν θα είναι διατηρήσιμη!».

Δυσμενείς οι προοπτικές

Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι «η επίτευξη και κυρίως η διατήρηση μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων στο μέλλον (πάνω σε μια εξασθενισμένη οικονομία) είναι σχεδόν αδύνατη». Και επίσης ότι «οι προοπτικές μεγέθυνσης της χώρας είναι δυσμενείς, παρά τις επίσημα διατυπωμένες προσδοκίες για ανάκαμψη το 2014 λόγω ασθενούς εξαγωγικής βάσης (που αναπτυσσόμενη θα παρέσυρε όλη την οικονομία), πολιτικών αβε-βαιοτήτων, συνεχιζόμενης περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής (λιτότητας), υπερβολικά υψηλού λόγου χρέους κλπ.». «Προς το παρόν η αριθμητική του χρέους είναι εναντίον της. Ούτε μπορεί κανείς να αναμένει σοβαρή μείωση του χρέους μέσω ιδιωτικοποιήσεων…»

The post Επίδειξη θράσους από τον Νικήτα στον Λαπαβίτσα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα