Επεισόδια στο κέντρο της Βαρσοβίας

Βίαιη τροπή πήρε παρέλαση, στο κέντρο της Βαρσοβίας, για τον εορτασμό της ημέρας ανεξαρτησίας της χώρας. Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα χρησιμοποίησε η πολωνική αστυνομία, για να διαλύσει ομάδες ακροδεξιών κουκουλοφόρων, οι οποίοι έριξαν κροτίδες και πυρπόλησαν αυτοκίνητα.

Η πορεία αυτή οργανώνεται κάθε χρόνο, ωστόσο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εξελίχθηκε σε συγκρούσεις, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, αρκετές χιλιάδες δεξιών διαδηλωτών,

ξεκίνησαν ειρηνικά την πορεία, αλλά η βία ξέσπασε όταν μερικές δεκάδες κουκουλοφόροι, επιτέθηκαν εναντίον κατάληψης αριστερών. Εκείνη την ώρα επενέβη η αστυνομία, με τους ακροδεξιούς να απαντούν πετώντας κροτίδες και πέτρες. Αρκετά αυτοκίνητα πήραν φωτιά. Επίσης, πέταξαν κροτίδες κατά του κτηρίου της ρωσικής πρεσβείας, ενώ κάηκε, στην κεντρική πλατεία της πόλης, μία αψίδα στα χρώματα του ουράνιου τόξου με τεχνητά λουλούδια που συμβόλιζε την ανεκτικότητα. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 15 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Ο εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτσιν Βοϊτσικόφσκι, δήλωσε πως «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον χουλιγκανισμό».

The post Επεισόδια στο κέντρο της Βαρσοβίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα