Πόσοι, πότε και πως θα προσληφθούν στο δημόσιο- 50.000 χιλιάδες οι τυχεροί.

Με μπαράζ 50.000 προσλήψεων συμβασιούχων απαντά η κυβέρνηση στο κύμα της ανεργίας . Συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ανακοινωθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 8.826 ανέργων, αποφοίτων δημοτικού και γυμνασίου, σε 321 δήμους όλης της χώρας, ενώ την άλλη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας για 28.000 ανέργους σε δήμους και δημόσιους οργανισμούς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Παρασκηνίου», από το Υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα

οι 8.826 προσλήψεις που θα γίνουν μέσω του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι προσλήψεις που θαείναι πεντάμηνες, θα αρχίσουν από τις 22 Οκτωβρίου και οι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.oaed.gr, ενώ στα ΚΕΠ, εάν ο υποψήφιος για την θέση δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο

Τα κριτήρια για την επιλογή, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας θα είναι η ηλικία, ο χρόνος ανεργίας, τα εισοδηματικά κριτήρια, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, καθώς και ο αριθμός ανήλικων τέκνων. Η αμοιβή θα είναι τον μήνα 490 ευρώ καθαρά, ενώ όσοι είναι κάτω των 25 ετών η αμοιβή τους θα είναι 427 ευρώ καθαρά.

Η προκήρυξη που αναμένεται να βγει εντός της άλλης εβδομάδας θα αφορά 28.000 θέσεις ανέργων υποχρεωτικής εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, αλλά και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε Δήμους αλλά δημόσιους φορείς της χώρας και τα κριτήρια θα είναι και πάλι ηλικιακά και εισοδηματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα