Ενδιαφέρον Παναθηναϊκού για Ζονατάν Ντελαπλάς

Ο Ζονατάν Ντελαπλάς της Ζούλτε Βάρεγκεμ η οποία έχασε το πρωτάθλημα Βελγίου από την Αντερλεχτ, προτάθηκε και φέρεται να απασχολεί τον Παναθηναϊκό.

Στα 27 του χρόνια ο κεντρικός χαφ έχοντας αγωνιστεί φέτος σε 38 ματς με 2 γκολ ήταν το «γαλλικό κλειδί» στην εύρυθμη λειτουργία του 4-2-3-1 της ομάδας αποκάλυψη του Βελγίου.

Ο Ζονατάν Ντελαπλάς δήλωσε μετά το χθεσινό ντέρμπι με την Αντερλεχτ, την πρόθεσή του να αλλάξει

αέρα.

«Ο κύκλος μου ολοκληρώθηκε», είπε όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν το 6άρι της Ζούλτε Βάρεγκεμ, μετά από μία 3ετία, που πρόσφατα απέρριψε πρόταση ανανέωσης και βγαίνει στη γύρα για ομάδα με την ελευθέρας ανά χείρας και κασέ που δεν ξεπερνάει τα 280 χιλιάρικα καθαρά τον χρόνο.

Είχε πάνω από 75% ευστοχία σε μεταβιβάσεις στο φετινό πρωτάθλημα και στο 4-3-3 που θα παίζει τη νέα περίοδο ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως αμυντικός μέσος, όσο και ως δεξιός εσωτερικός χαφ .

Η Σταντάρ Λιέγης τον έχει προσεγγίσει ανεβάζοντας το κασέ του. Τον Γάλλο χαφ έχει βάλει στο μάτι μετά από την καλή σεζόν, σύμφωνα με Βέλγο μάνατζερ και η Βαλανσιέν.

Ο Ντελαπλάς στην πατρίδα του ξεκίνησε την καριέρα του από την άσημη Ιέρ και μεταπήδησε στη Φρεζίς (Γ’ κατηγορία) το 2007. Ανέβηκε κατηγορία κι έμεινε εκεί τρία χρόνια, έως το 2010 πριν μετακομίσει στο γειτονικό Βέλγιο και τη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Στη συγκεκριμένη ομάδα εκτόξευσε την καριέρα του. Την περίοδο 2010-11 έπαιξε σε 30 ματς και είχε ένα γκολ και πέρυσι είχε 29 συμμετοχές και δύο γκολ, όσα και φέτος με 38 ματς, όπως αναφέραμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα