Ένας νεκρός στην Τουρκία σε νέες κινητοποιήσεις

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός άνδρας συμμετείχε σε συγκέντρωση στη μνήμη ενός από τα θύματα της καταστολής των αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων στην Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από βομβίδα δακρυγόνου της αστυνομίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ο Αχμέτ Ατακάν, που άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 τα ξημερώματα στη γειτονιά Αρμουτλού της Αντάκια, συμμετείχε σε πορεία αλληλεγγύης, αλλά και μνήμης για τον Αμπντουλάχ Τσομέρτ, που είχε σκοτωθεί από αστυνομικούς

στις αρχές Ιουνίου κατά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων για την ανάπλαση του πάρκου Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Ισχυρισμοί κάνουν λόγο ότι ο 22χρονος Ατακάν χτυπήθηκε στο κεφάλι από βομβίδα δακρυγόνου της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να απαντήσουν στις βιαιότητες της αστυνομίας, πετώντας πέτρες στα οχήματα της αστυνομίας, τα οποία εκτόξευαν νερό.

Ο Ατακάν είναι ο έκτος διαδηλωτής που χάνει τη ζωή του σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία, μετά τους Αμπντουλάχ Τσομέρτ, Αλί Ισμαήλ Κορκμάζ, Ετέμ Σαρισουλούκ, Μεχμέτ Αϊβαλίτας και Μεντενί Γιλντιρίμ. Στους νεκρούς των διαδηλώσεων συγκαταλέγεται και ένας αστυνομικός, ο Μουσταφά Σαρί, ο οποιος έπεσε από γέφυρα στα Άδανα, την ώρα που κυνηγούσε να χτυπήσει διαδηλωτές.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την απάνθρωπη χρήση βίας που συναντούν σε κάθε πορεία διαμαρτυρίας από τις δυνάμεις καταστολής, οι “γείτονες” δεν παρατούν την μάχη που έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια, προσπαθώντας να αλλάξουν πραγματικά την κοινωνία τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα