Ένα ημερολόγιο για τα εγκλήματα του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ

Ένα χαμένο επί δεκαετίες ημερολόγιο εντόπισε η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το ημερολόγιο ανήκει στον στενό συνεργάτη και φίλου του Χίτλερ, Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, το οποίο περιγράφει με λεπτομέρειες για την γερμανική κατοχή τμήματος της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και για τα σχέδια να προχωρήσουν μαζικές δολοφονίες Εβραίων και ανατολικοευρωπαίων.

«Τα τεκμήρια είναι μεγάλης σημασίας για την μελέτη της ναζιστικής εποχής, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας του Ολοκαυτώματος», σύμφωνα με την αξιολόγηση που έκανε το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ.

«Μία πρώτη γρήγορη ανάλυση του περιεχομένου καταδεικνύει ότι το υλικό ρίχνει νέο φως σε έναν αριθμό σημαντικών θεμάτων που συνδέονται με την πολιτική του Τρίτου Ράιχ. Το ημερολόγιο θα αποτελέσει σημαντική πηγή πληροφόρησης για τους ιστορικούς που θα συμπληρώσει, και εν μέρει θα αντικρούσει, ήδη γνωστές πληροφορίες».

Το ημερολόγιο, σύμφωνα με το Reuters, περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τις διαφωνίες και τις εντάσεις στα ανώτατα κλιμάκια της γερμανικής διοίκησης- ιδίως για την κρίση που προκλήθηκε από την πτήση του Ρούντολφ Ες στη Βρετανία το 1941 αλλά και από την κλοπή έργων τέχνης ανά την Ευρώπη, σύμφωνα με μία προκαταρτική εξέταση.

Η ανακάλυψη αναμένεται να ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου στο Ντέλαγουερ, που θα δώσουν από κοινού αξιωματούχοι του Μουσείου Μνήμης του Ολοκαυτώματος, του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και τη Υπηρεσίας Επιβολής Νομοθεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα