Οταν ο φωτης μπομπολας πηρε "μαυρα χρηματα" απο τον τσοχατζοπουλο

16:08 10/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Από το : parapolitika.gr
Οι φίλοι και οι γνωστοί του κ. Φώτη Μπόμπολα δεν θα μπορούσαν πριν από μερικά χρόνια να πιστέψουν ότι είναι ο γιος του μεγαλύτερου εργολήπτη δημοσίων έργων της χώρας. Ο λόγος, απλός. Ο δευτερότοκος γιος του...
κ. Γιώργου Μπόμπολα ουδεμία σχέση είχε -και έχει- με τις κατασκευές. Αντίθετα, επέλεξε να ασχοληθεί με τον χώρο του θεάματος. Οσοι τον ήξεραν μάλιστα έλεγαν ότι είχε έφεση στο ροκ. Εξ ου και η μεγάλη του αγάπη για το φημισμένο
«Ρόδον», όπου έγιναν πολλές καλές συναυλίες, αλλά και τη «Στοά», ένα πολύ γνωστό καφέ-μπαρ στην οδό Πατησίων. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο ίδιος εκείνη την περίοδο ότι μια αγοραπωλησία με τον πανίσχυρο τότε Ακη Τσοχατζόπουλο θα τον ενέπλεκε στη μεγαλύτερη δίκη διαφθοράς της μεταπολίτευσης.

Πρόκειται για μια υπόθεση που αναβιώνει τον τελευταίο καιρό στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας και παρ’ ολίγον προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο με τόσο σθένος υποστήριζε στο παρελθόν η εφημερίδα «Εθνος».

Στις 17 Φεβρουαρίου 2012, ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου και συγκατηγορούμενός του, Νίκος Ζήγρας, σε συμπληρωματική κατάθεση, την οποία έδωσε στον ειδικό ανακριτή κ. Μαλλή, συνεισέφερε τρομακτικές λεπτομέρειες σχετικά με διαδρομές «μαύρου» χρήματος, που είχε ως παραλήπτη τον μεγαλοεκδότη κ. Μπόμπολα. Αιτία του deal, που -σύμφωνα με τον Ζήγρα- έλαβε χώρα μεταξύ Τσοχατζόπουλου-Μπόμπολα, ήταν η πώληση του μεριδίου εταιρείας εστίασης, καφέ-μπαρ στην οδό Πατησίων. Πρόκειται για το περίφημο μαγαζί «Στοά», το οποίο αγόρασε ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας εξ ονόματος του υιού του, Αλέξανδρου.

Ο κ. Ζήγρας άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι ο Αλέξανδρος Τσοχατζόπουλος έδωσε 400.000 ευρώ για το καφέ «Στοά» και μάλιστα αυτά ήταν «μαύρα». Αναφέρει συγκεκριμένα στην κατάθεσή του: «Οσον αφορά τον γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης, καφέ-μπαρ στην Πατησίων με την επωνυμία ΣΤΟΑ, γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδος, το τίμημα του μεριδίου, το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά». Βεβαίως, ο κ. Μπόμπολας υποστηρίζει ότι υπάρχει συμβόλαιο για την αγοραπωλησία των μετοχών της εταιρείας και είναι κατατεθειμένο στην Εφορία.
Keywords
Τυχαία Θέματα