Ο Πούτιν και οι φίλοι του τα λαμόγια

Αυτοί κι αν είναι φίλοι. Οι ορθόδοξοι Ρώσοι. Που «άδειασαν» τα άλλα αδέλφια μας τους Κύπριους και τώρα «αδειάζουν» και εμάς, με την τακτική του στρίβειν διά του αρραβώνος.

Οι… σωτήρες μας οι Ρώσοι, από τους οποίους οι αδαείς νεοέλληνες περίμεναν μέχρι και χαμηλότοκα δάνεια για να μην χρεοκοπήσουμε (θυμηθείτε τι ελέγετο στα καφενεία το 2010…), ούτε που κατέθεσαν προσφορά για την εξαγορά της ΔΕΠΑ. Δικαίωμά τους να αποσυρθούν από το διαγωνισμό,

αλλά όχι με τον τρόπο που το έπραξαν. Ο Σαμαράς παραβίασε το πρωτόκολλο για να συναντήσει τον πρόεδρο της Gazprom και τώρα γυρίζουν την πλάτη τους στην αποκρατικοποίηση. Και την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι πουλάνε στη χώρα μας φυσικό αέριο κατά 30% ακριβότερο σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες!

Αλλά τι να περιμένει κανείς από τους πρώην KGBίτες του Πούτιν. Ένας κι ένας. Ξεκοκαλίζουν τα απομεινάρια της σοβιετίας και αλληλοσκοτώνται. Εμείς, γιατί δεν είχαμε ανοικτά τα στραβάδια μας; Μην μου πείτε ότι δεν μαθαίναμε για τις εξαφανίσεις, τις φυλακίσεις και τις δολοφονίες.

Καλύτερα, όμως, που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Για να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι πρόθυμοι και σωτήρες δεν υπάρχουν. Προς γνώση και συμμόρφωση, λοιπόν…

Αβέρκιος Λουδάρος

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα