Ένα χρόνο φυλακή ο Μπερλουσκόνι

Ο αρχηγός της Κεντροδεξιάς και υποψήφιος πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου σε ένα χρόνο φυλάκιση για την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών.

Η υπόθεση αφορά τηλεφωνική συνομιλία του κεντροαριστερού πολιτικού Πιέρο Φασίνο με τον τραπεζίτη Τζοβάνι Κονσόρτε, ο οποίος το 2005 προσπαθούσε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της τράπεζας Banca Nazionale del Lavoro. Η εν λόγω

συνομιλία δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Il Giornale, η οποία είναι ιδιοκτησίας του αδελφού του καταδικασθέντος Πάολο Μπερλουσκόνι, πριν από οκτώ χρόνια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Μπερλουσκόνι είχε ακούσει το ηχητικό ντοκουμέντο στο σπίτι του και κατηγορείται ότι ήταν αυτός που την έδωσε στην Il Giornale. Από την πλευρά του, ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού καταδικάστηκε σε δύο χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών και κλεπταποδοχή.

Ο Σ. Μπερλουσκόνι πιθανότατα θα ασκήσει έφεση και θα παραμείνει ελεύθερος στο ενδιάμεσο.

Έντονη ήταν η αντίδραση και από την κεντροδεξιά παράταξη με τον Σ. Μπόντι να τονίζει ότι «πρέπει να περιμένουμε μια εξέγερση ενάντια σε αυτόν τον τρόπο διαχείρισης της δικαιοσύνης. Σε μια χώρα σαν την Ιταλία, όπου το δικαστικό απόρρητο αποτελεί ανέκδοτο, η σημερινή απόφαση ηχεί ως γελοία υποτίμηση της νοημοσύνης και της δικαιοσύνης» και πρόσθεσε «αν όλα αυτά συνεχισθούν στην χώρα μας θα ξεσπάσει μια εκτεταμένη, ανοικτή εξέγερση προς ένα συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης της δικαιοσύνης. Μια εξέγερση δημοκρατική και πολιτισμένη. Παρά ταύτα, μια πραγματική εξέγερση». Ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του «Καβαλιέρε» δήλωσε ότι «πίστευα ειλικρινά ότι δεν θα φτάναμε σε καταδικαστική απόφαση και την άποψή μου αυτή συμμερίζονταν και πολλοί άλλοι».

Να σημειωθεί ότι εντός του μηνός αναμένεται να εκδοθούν και άλλες αποφάσεις για διάφορες υποθέσεις που τον βαρύνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα