Βενιζέλος: Στηρίζουμε την κυβέρνηση χωρίς νέα μέτρα

Για τις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε την τρόικα ο Πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, πως το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να στηρίξει ενεργά την κυβέρνηση στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης

που παρουσίασε προσυνεδριακά στους κοινωνικούς φορείς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε πως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Ελλάδα δεν αντέχει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε κοινωνικά, ούτε οικονομικά, ούτε και πολιτικά.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου, εφόσον υπάρξουν προβλήματα στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, πρέπει να οργανωθούν παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα οι οποίες να βοηθήσουν την διεύρυνση του παρονομαστή και όχι να ληφθούν νέα μέτρα τα οποία αναπαράγουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας.

Επίσης, ο ίδιος φέρεται να τόνισε πως είναι σημαντικό να βοηθήσει η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προς αυτήν την κατεύθυνση, ξεπερνώντας νομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια και διευκολύνοντας το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, διάφορες επενδύσεις, διάφορες συγχωνεύσεις, διάφορα μεγάλα έργα όπως οι οδικοί άξονες και διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η ναυπηγική βιομηχανία, συμπληρώνοντας πως το ίδιο ισχύει και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η οποία, σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου, δείχνει καλή διάθεση, αλλά πρέπει να γίνει πιο πρακτική και να είναι πιο άμεσες οι ενέργειές της, ιδίως για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Παράλληλα εκφράστηκε πως το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τα διαρθρωτικά μέτρα, αλλά βεβαίως χρειάζεται και η στήριξη της κοινωνίας, η οποία πρέπει να βλέπει ότι υπάρχουν αποτελέσματα σε σχέση με την απασχόληση και την ανάπτυξη.

Ακόμη τονίστηκε προς την τρόικα πως είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουμε την παγίδα μίας ανάπτυξης η οποία δεν θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, και υποστηρίχθηκε πως, για τον λόγο αυτό πρέπει να εφαρμοστεί το μεγάλο και φιλόδοξο σχέδιο που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ στους κοινωνικούς εταίρους για τη στήριξη 500 χιλ. θέσεων εργασίας και τη δημιουργία 200 χιλ. προσωρινών θέσεων εργασίας στην Τ.Α και επιχειρήσεις, με την μεταφορά πόρων τουλάχιστον ενός δις από τα διαρθρωτικά ταμεία στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Μάλιστα συμφωνήθηκε να παρουσιαστεί πιο συγκεκριμένα η πρόταση αυτή στην τρόικα.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να υπογράμμισε για το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, πως πρέπει να αντιμετωπιστεί, γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον και της κοινωνίας αλλά και του τραπεζικού συστήματος, το οποίο διαφορετικά θα βρεθεί απέναντι σε μία διόγκωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προσθέτοντας πως χρειάζεται μία συνολική μελέτη για το πώς θα μπορούσε να αναβιώσει η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα