Ποιος είναι ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες;

Πριν, ο Ούγκο Τσάβες αναχωρήσει για τη Κούβα όπου και θα ξεκινούσε τις κατάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις για τη νόσο του καρκίνου έχρισε ως επόμενο διάδοχο του τον Νικολά Μαντούρο καλώντας τους ψηφοφόρους του να τον στηρίξουν.

Σε δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσής στις αρχές Δεκεμβρίου και κρατώντας στα χέρια του ένα αντίγραφο του Συντάγματος της Βενεζουέλας είπε: «Σας το ζητώ μέσα από την καρδιά μου. Είναι ένας από τους νέους ηγέτες με τη μεγαλύτερη

ικανότητα να συνεχίσει, αν εγώ δεν μπορώ».

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι ο Νικολάς Μαντούρο ξεκίνησε ως οδηγός λεωφορείων. Παρόλα αυτά, πέρασε γρήγορα στα υψηλά κοινωνικά στρώματα και έγινε μέλος του κύκλου του Τσάβες. Έγινε αντιπρόεδρος της χώρας τον Οκτώβριο του 2012 και Υπουργός Εξωτερικών από τον Αύγουστο του 2006 μέχρι και τον Ιανουάριο. Ο Νικολάς Μαντούρο γεννήθηκε στη πόλη του Καράκας το 1962 και είναι σήμερα 50 ετών. Βρισκόταν πάντα στο πλευρό του Τσάβες αλλά και σ’ όλες τις συνεντεύξεις τύπου που πραγματοποιούσε.

Ένας αναλυτής στο κανάλι του CNN ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους υπουργούς που βρίσκονται πολύ κοντά στον Τσάβες». Στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε 30 ημέρες από τώρα ο Νικολάς Μαντούρο θα έρθει αντιμέτωπος με τον κυβερνήτης της επαρχίας Μιράντα Ενρίκε Καπρίλες τον οποίο τον επέλεξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να θέσει υποψηφιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα