Εκπίπτει από Δήμαρχος ο Γιάννης Κασσιανός

Πολύ κοντά στην έκπτωση από το αξίωμά του βρίσκεται ο Δήμαρχος Ιθάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, η παύση από τα καθήκοντά του, του Δήμαρχου Ιθάκης, Γιάννη Κασσιανού, λόγω δημοσίου συμφέροντος.

Όπως προβλέπεται από τον νόμο, η απόφαση της παύσης θα αποσταλεί στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, Μανώλη Αγγελάκα, στη συνέχεια, για δημοσίευση και κοινοποίηση στον Δήμαρχο Ιθάκης.

Θυμίζουμε ότι η «δράση»

του Κασσιανού έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο παρελθόν καθώς του καταλογίζονται μια σειρά παρανομιών, λόγω των οποίων θεωρείται ότι υπήρχε κώλυμα εκλογιμότητας στις εκλογές του 2010.

Για την ακρίβεια το 1995 είχε συλληφθεί σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ περίμενε μια Βραζιλιάνα συνεργάτιδά του, που όμως συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού με κοκαΐνη στα… τακούνια των παπουτσιών της. Τότε είχε καταδικαστεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών ετών, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε από την αποφυλάκισή του ως την εκλογή του, είχε καταδικαστεί αρκετές φορές για υπεξαίρεση και χρέη προς το Δημόσιο.

Μάλιστα, προ διετίας τον Ιούλιο του 2011, λίγους, δηλαδή, μήνες μετά την εκλογή του είχε προκαλέσει σάλο, καθώς παρά το ότι το κότερό του είχε δεσμευθεί από το ΣΔΟΕ, λόγω του ότι δε διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα σε ότι αφορά τον απόπλου του, ο δήμαρχος Ιθάκης δεν πτοήθηκε και απέπλευσε από το νησί με ρότα προς Κατάκολο για να παραλάβει καλλονές από 30 χώρες, οι οποίες θα φωτογραφίζονταν στην Ιθάκη για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Τουρισμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πειθαρχικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη καταδικαστική απόφαση κατά του δημάρχου Ιθάκης κι έτσι οδηγείται στην έκπτωση από το αξίωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα