Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αργολίδος

Βαρύ πένθος σκεπάζει από το πρωί την Αργολίδα καθώς εκοιμήθη μετρά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, ένας «καλός παπάς» όπως λένε οι ντόπιοι, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Ιάκωβος.

Τα προβλήματα για τον μακαριστό Ιεράρχη, ξεκίνησαν περίπου πριν από δύο μήνες και ήταν αυτά, μαζί με το προχωρημένο της ηλικίας του, που τον οδήγησαν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, να ανακοινώσει ο ίδιος από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου ‘Αργους, ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει

μεγάλη θλίψη στην Αργολίδα αφού λόγω και της πραότητας του χαρακτήρα του ο Ιάκωβος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ενώ όλοι βρίσκονται εν αναμονή του ορισμού τοποτηρητή από την Ιερά Σύνοδο

Ο κατά κόσμον Δαμιανός Παχής γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής το 1932. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1959. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1959 και Πρεσβύτερος στις 19 Απριλίου 1960. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη Άρτης. Στις 23 Νοεμβρίου 1985 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Αργολίδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα