Εισαγγελέας για τις αμοιβές στο ΜΕΤΡΟ

H αντιπαράθεση κυβέρνησης και εργαζομένων σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ δε λέει να σταματήσει. Η κυβέρνηση κατηγορεί τους εργαζόμενους ότι απεργούν αλλά πληρώνονται κανονικά, ενώ αντίθετα οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι σχεδόν καθολική. Όμως, οι μόνοι που

ταλαιπωρούνται μέσα από αυτήν την κατάσταση είναι 1,5 εκ. επιβάτες.

Ωστόσο, αυτό που μένει τώρα είναι η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της απεργίας, για να διαπιστωθεί αν πράγματι οι εργαζόμενοι στο Μετρό πληρώνονται κανονικά τις ημέρες απεργίας, δηλώνοντας ασθένεια ή κάνοντας χρήση των ρεπό τους.

Παράλληλα, το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία έπειτα από την προσφυγή της αλλά και από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για «απεργίες μαϊμού», τόσο για τη Δευτέρα όσο και για την Τρίτη και κάλεσε τα σωματεία να συμμορφωθούν, ενώ για όσους δεν επιστρέψουν στα πόστα τους υπάρχει και το ενδεχόμενο της απόλυσης.

Ακόμα, ο μέσος όρος των αποδοχών των εργαζομένων, προκαλεί καθώς ο μέσος όρος των μικτών μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται ενδεικτικά σε € 3.080 (Μετρό), € 4.080 (ΗΣΑΠ) και €2.500 (Τραμ).

Τέλος, το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Πρωτοδικείου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις απεργίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα