Ψάχνουν τρομοκράτη με… μπλέιζερ

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου
Βάρος στις παρακολουθήσεις της Ε. Υ. Π. από τις αρχές του Φθινοπώρου και μετά, δίνει τώρα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή, αναζητείται, μεταξύ άλλων και «τρομοκράτης με… μπλέιζερ» υπό την έννοια ότι οι Αρχές δεν περιορίζουν την έρευνα τους στον αντιεξουστικό χώρο, αλλά, σύμφωνα πάντα με πηγές του «Π», δοκιμασμένες για την αξιοπιστία τους, ψάχνουν καλά πληροφορημένο εγκέφαλο που κινείται στα «μεγάλα σαλόνια και πιθανολογούν ότι «δίνει στο πιάτο» πληροφορίες για μεγάλο στόχο, ενδεχομένως ομοτράπεζο

του. Το «Π» είναι σε θέση να γνωρίζει, αποκλειστικά, πως έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε σπίτι κομβικού υπουργού στην Άνω Γλυφάδα, καθώς και σε έναν αντιμνημονιακό πολιτικό αρχηγό και σε έναν κυβερνητικό βουλευτή με έντονη παρουσία στα τηλεοπτικά παράθυρα, ενίοτε υψηλών τόνων, καθώς και σε πρώην υπουργό. Καλά γνωρίζοντες κάνουν λόγο για πιθανότητες και παράπλευρων απωλειών δηλαδή πολιτικών ή άλλων παραγόντων που τώρα δεν είναι στο προσκήνιο. Ο Νίκος Δένδιας έχει επικοινωνήσει με τους θρυλούμενους ως στόχους, για να τους ενημερώσει.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε, στο πλαίσιο της θεσμικής του αντίδρασης στα χτυπήματα των τρομοκρατών, ότι «οι αρμόδιες αρχές γνώριζαν για το χτύπημα στα γραφεία της Ν. Δ., στη Λεωφόρο Συγγρού από τον περασμένο Νοέμβριο». Το ενδιαφέρον είναι πως εντείνουν την παρακολούθηση σε αυτούς που από τότε είχαν βάλει στο στόχαστρο, αναζητώντας εκτελεστικό βραχίονα. Αμερικανικά ΜΜΕ ήδη αναπαράγουν την πληροφορία που πρώτο είχε και δημοσίευσε αποκλειστικά το «Π» πως «στο στόχαστρο των τρομοκρατών βρίσκεται κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο», φωτογραφίζοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας. Την ίδια ώρα – κι ενώ έχει σχεδόν «δέσει» από όλες τις πλευρές ότι μια «γυναίκα – αράχνη» έχει ρόλο – κλειδί στον νέο κύκλο του αίματος, οι αρχές αναζητούν τώρα τον Νίκο Μαζιώτη, που διέφυγε κάτω από τη μύτη τους πιθανολογώντας κάποια σχέση του με την επανεμφάνιση τρομοκρατικών θυλάκων. Πηγές με τις οποίες συνομίλησε το «Π» κάνουν λόγο για «μια τρομοκρατική οργάνωση με πολλές… υπογραφές, θέλοντας να καταστήσουν σαφές ότι είναι πιθανό, οι «πυρήνες της φωτιάς», η «Σέχτα Επαναστατών»» και το «Κίνημα της 12 Φλεβάρη» να είναι ένα και το αυτό πράγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα